---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Falun 2010. Foto: NordicFocus.

Falun 2010. Foto: NordicFocus.

Ukultur i løypene

Leserinnlegg til ettertanke.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Leserinnlegg
Helgen 19-21 november 2010 var hele skigruppa til Bækkelagets SK på skisamling på Hafjell. 200 barn og voksen nøt den gode standarden og servicen på Pellestova.

Som kjent er det lite snø, og ganske trangt om plassen for de som vil nyte skigåingens gleder. Med så mange som 200 mennesker organisert i forskjellige treningsgrupper er det ikke til å unngå at vi tok noe plass i løypene.

Som trenere gjorde vi selvsagt det vi kunne for ikke å gå i veien for andre skiløpere. Og de de fleste skiløpere tar gjensidig hensyn og synes i grunnen det er hyggelig å se så mange blide barn i løypene.

Men det er alltid noen som mangler forståelse og respekt. Gjennomgående var det ivrige birkebeinere i 40-50-årene som ikke tok hensyn til at det var barn i løypene på en søndag. Vi opplevde flere situasjoner der ivrige birkebeinere braste rett inn i våre treningsgrupper.

Det var verken snakk om å bremse eller svinge unna. Heldigvis ble ingen skadet, men situasjonene ble ubehagelig og helt unødvendig.

Selv har jeg hytte på Sjusjøen og har aldri opplevd moe liknende der. De tre siste helgene har jeg også gått med barn i Natrudstilen sammen med et titalls landslag.

Det er verdt å merke seg at samtlige av disse landslagsløperne - inkludert Russerne som er i verdenstoppen -tar hensyn i den tett befolkete løypa og går utenom barn og andre de passerer på veien.

For vår skisamling på Hafjell toppet det hele seg da to birkebeinere hvorav i hvert fall den ene hadde Hamar Skiklubb på ryggen, i irritasjon over at en av våre ledere var litt sen med å flytte seg slo til ham knallhardt i armen da han passerte.

Skal vi virkelig ha det sånn i skiløypa at vi slår til hverandre når folk ikke flytter seg raskt nok?

Jeg vet ikke om skiløpere fra Hamar skiklubb er verre enn andre, men jeg vet i hvert fall at i løypene på Hafjell opplevde vi så mange ubehagelige situasjoner at det er grunn til å spørre om det er en særlig ukultur der.

I perioder med lite snø slik som nå blir det trangt om plassen og alle må ta hensyn til hverandre.

Jeg tror de fleste av oss som er glad i å gå på ski synes det er viktigere at forholdene legges til rette for at barn kan trives i løypa i helgene enn at birkebeinere skal måtte foreta en ekstra nedbremsing.

Christian Steen Eriksen
Bækkelagets SK

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut