-->
Ulveløpet. Arrangørfoto.

Ulveløpet. Arrangørfoto.

ULVELØPET: – Det blir 1000 kroner til raskeste herre og dame, trukket gavekort på 1000, og 1/3-dels premiering. Vi kan også lokke med gode forhold

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Ulveløpet ble første gang arrangert 13. februar 1938. 82 år senere arrangeres løpet for 63. gang.

Nå er planen å arrangere det 26 kilometer lange turrennet i den samme traseen som de 4 foregående år. Med start og mål på Martinsløkka går løypa over Garsjø, innover i Svarthavna og i retning Ulevann i Nedre Eiker, før den går tilbake over Vrangen.

Jan Tore Jørgensen i Lier IL, ved Drammen i det nye storfylket Viken, er glad og lettet over at de slipper å avlyse rennet etter snøfallet i forrige uke.

Nedgang og avlysninger
Han er spent på hvor mange som tar turen til Lier lørdag 14. mars for å gå et av landets aller eldste turrenn. Mange renn har i år opplevd en markant nedgang, eller blitt avlyst. 

– Hauern hadde nedgang, og Montebellorennet i Sande ble avlyst. Det har vært vanskelige forhold i år, og også få deltakere i de rennene som har blitt arrangert. Jeg har selv nølt med å melde meg på renn, for jeg har vært usikker på om det har gått an å arrangere, forteller Jørgensen. 

Han kan melde om at det har blitt tatt noen grep fra arrangørens side for å forsøke å få lokket til seg mosjonistene. 

– Det blir 1000 kroner til raskeste herre og dame. Det vil også bli trukket ut et gavekort på 1000,- blant alle deltakere, og det vil være 1/3 dels premiering i konkurranseklassene. Vi kan også lokke med gode forhold, forteller Jørgensen, og tilføyer at det blir full refusjon hvis løpet mot formodning skulle bli avlyst. 

– Man skal få igjen alle pengene sine hvis det skulle bli avlyst, melder Jørgensen. 

Viktig for fremtiden
Det er Lier IL som arrangerer løpet i samarbeid med ROS IL – slik det har vært siden starten for 82 år siden.

I mange år var det de to klubbene som byttet på å arrangere, med mål på henholdsvis Lierskogen og Spikkestad annethvert år. De siste årene har de to klubbene arrangert løpet sammen hver gang, med start og mål på Martinsløkka.

Arrangøren understreker viktigheten i at løpet også i år kan gå som planlagt. 

– Det er veldig viktig å holde kontinuiteten i det. Det blir fort en negativ spiral hvis man først har begynt å avlyse, mener løpsleder Jørgensen.

Ulveløpet går lørdag 14. mars 2020.

* Nettside for Ulveløpet


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus