-->
Team Hallingdal sesongen 2019/2020. Foto: Sondre Thune Lunde.

Team Hallingdal sesongen 2019/2020. Foto: Sondre Thune Lunde.

UNDER LUPEN HOS TEAM HALLINGDAL

Her om dagen la vi ut laguttaket til Team Hallingdal, men hva slags lag er egentlig dette driftige teamet?

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

BILDET: Løpere i Team Hallingdal på bildet øverst i saken, bak fra venstre: Trym Halbjørhus Fikke (Hemsedal IL), Kjetil Andre Bjerkrheim (Nesbyen IL), Sjur L. Sagabråten (Nesbyen IL), Sigurd Rønning (Vikersund IL), Simen B. Ramstad (Vind IL), Asle Grøte (Torpo IL).

Fremste rekke: Knut Skrindo (Gol IL), Tor-Magnus M. Skredegård (Gol IL), Katrine Seim (Hol IL), Simen Munch Wahl (Bækkelaget SK), Sondre Wright Lunde (Coach). Disse to var ikke med på bildet: Emil Intelhus Brøto (Gol IL) og Ole Marius Svendsby (Tistedalen FL).

Her om dagen la vi ut laguttaket til Team Hallingdal, men hva slags lag er egentlig dette driftige teamet? (se laguttaket)

– Team Hallingdal startet som et juniorteam i 2014 for klubbløpere i Hallingdal, som valgte å bo hjemme og gå videregående skole på Gol eller Ål.

Det er Sondre Wright Lunde som forteller dette til Langrenn.com, han er trener i teamet.

Han forklarer at rekrutteringen av juniorer dessverre har vært litt begrenset de siste årene og at de har erfart at den biten går litt i bølgedaler og at det er en jobb og gjøre på den fronten.

Denne virkeligheten er også noe Team Hallingdal har tilpasset seg.

– NTG-Geilo er selvsagt et godt tilbud for de lokale som blir tatt inn. Samtidig har vi utvikla oss til å bli mer eller mindre et seniorteam, men vi ønsker fortsatt å være et tilbud til juniorer i Hallingdal, forteller Sondre, før han fortsetter;

– Vi er et solid alternativ etter skigymnas og videregående og ser lyst på fremtiden for vår seniorgjeng, som er i god utvikling og satser hardt. Og en ny juniorgjeng vil komme etter hvert.

Fem klubber i Hallingdal har løpere med i teamet. For Team Hallingdal er det et ønske om at brorparten av løperne er nettopp fra Hallingdalen.

– I år er det åtte hallinger på laget. Samtidig har vi styrket laget og miljøet med å ta inn fire utenfra Hallingdal.

– De fleste av våre utøvere bor og studerer / jobber på Lillehammer der de får trent mye sammen.

– Tre utøvere pluss trener bor i Hallingdal hvor det også gjennomføres fellesøkter, samt en utøver i Vikersund og en i Trondheim.

Samlinger har de i fellesskap med teamet og det er også samlinger med Buskerud skikrets.

– Rennopplegg gjør at vi samles ofte og får utviklet oss sammen hele veien, sier Sondre Wright Lunde.

Og mens ovenstående ord falt på plass nå i første del av oktober, da var Team Hallingdal på samling i Ramsau og Østerrike.

Se også: Uttak Team Hallingdal


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus