-->
UngdomsBirken. Foto: Geir Olsen/Birken.

UngdomsBirken. Foto: Geir Olsen/Birken.

Ungt skitalent om stakefrie soner: – La oss stake!

Kommentar

– Er ikke det viktigste, spesielt i ung alder, å ha det gøy, spør den unge skiløperen i dette leserinnlegget.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Hvorfor skal det være stakefrie soner i skirenn?

Bare fordi Vegard Ulvang og de andre «gamle» langrennsløperne har lyst til å bevare diagonalgangen, så skal vi unge og lovende langrennsløpere måtte smøre med skismøring på grunn av at de har lagt inn stakefrie soner.

Vi litt yngre har utviklet en teknikk innenfor klassiskteknikken som går fort framover og ikke minst er gøy. Jeg synes det er morsomt å utvikle skisporten og staking er en utvikling av klassiskteknikken.

Det er jo gøy å gjøre noe nytt og ikke bare gå diagonalgang i alle skirenn når man er veldig god til å stake og synes det er kjempegøy.

De som er imot staking hadde kanskje sett annerledes på saken dersom de elsket å stake og var gode til det. Hvis vi har lyst til å stake og tror det kommer til å gå fortest, så må vi jo kunne det.

Det viktigste er å ha det gøy med det man holder på med. Og når de ned i 12-års alderen skal ha stakefrie soner på renn, da blir det litt tåpelig syntes jeg.

For det viktigste for de små barna er jo å ha det gøy. Hva hvis noen brenner for å stake og ikke får lov til det. Synes de det er gøy da? Det blir litt for seriøst langt nede i alderen.

 

I Ungdomsbirken, i fjor hadde de stakefrie soner på ett sted jeg aldri kunne tenke meg til at noen kunne satt en stakefri sone. Det var på en slette! Det gikk jo så vidt oppover!

Ungdomsbirken er det rennet det er lettest å stake i for det er nesten ikke bakker, det går mest nedover. Så når det står flere voksne folk og passer på at barn og ungdom ikke staker, da blir det alt for seriøst synes jeg. De sto der med kameraer og filma.

Som sagt, er ikke det viktigste, spesielt i ung alder, å ha det gøy? Vi må lære barna å like å være ute og i fysisk aktivitet. Det må da være mulig å ikke ha stakefrie soner i skirenn!

Kunne ikke langrennsløpere velge om de vil ha feste eller ikke? Bare fordi Vegard Ulvang med flere vil bevare diagonalgangen kan ikke det stoppe oss. Vi vil stake!

Hilsen Oda Ertzeid, 13 år, en som elsker å stake.

Se også
* Stakefrie soner innført
* Hva er egentlig hensikten med stakefri sone

---

Leserbrev, kåserier, kommentarer og lignende representerer på generell basis skribentens syn og ikke nødvendigvis Langrenn.com sitt ståsted.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut