---
SKI TOUR: Totalt 3 av 6 etp: Kvinner- Menn| Tirsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Søn: 10/15 km: Kvinner- Menn| Lør: 10/15 km: Kvinner- Menn
---
Smøretips: Ski Tour
Team United Bakeries i forbindelse med Beitosprinten 2015. Fra venstre: Simen Østensen, Henrik Kvissel, Øystein Pettersen, Masako Ishida, Tore Bjørseth Berdal, Johan Kjølstad og Vetle Thyli. Foto: Erik Borg.

Team United Bakeries i forbindelse med Beitosprinten 2015. Fra venstre: Simen Østensen, Henrik Kvissel, Øystein Pettersen, Masako Ishida, Tore Bjørseth Berdal, Johan Kjølstad og Vetle Thyli. Foto: Erik Borg.

United Bakeries legger nye år i potten

Langløp med flotte og spennende direktesendinger på TV og profesjonelle opplegg rundt hardtsatsende utøvere, er fortsatt noe nytt og i stadig utvikling. Remi Goulignac forteller til Langrenn.com hvorfor hans bedrift, United Bakeries, har bestemt seg for videre satsing.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Remi Goulignac er sentral i en rekke bedrifter. Flere av disse samarbeider tett med idretten.

Om du ser på sjakk, følger iskrigerne i Vålerenga Ishockey, eventuelt er tilskuer når skilandslaget er i aksjon, er det uansett store sjanser for at du får noen glimt av logoen til Isklar, eller deres flasker med naturlig mineralvann fra kilden i Hardanger.

- Magnus (Carlsen) er verdensstjerne, ishockeyspillere er kjent for sin folkelige og jordnære stil, mens skilandslaget inngår i vår totale satsing på langrenn, forklarer Remi Goulignac.

Og i den samlede skisatsingen finner vi Isklars mor, selskapet United Bakeries, som en viktig aktør.

Sistnevnte er nemlig tittelsponsor for langløpslaget Team United Bakeries.

- Rivende utvikling
Nå i starten av vintersesongen har United Bakeries besluttet at de tar 3 nye år hvor de satser på god oppmerksomhet og ytterligere flere fine plasseringer i langløpserien Ski Classics.

- United Bakeries har vært i langløp i snart 7 år og synes at utviklingen nå virkelig skyter fart, understreker Remi Goulignac før han legger til;

- Langløpsarenaen er i rivende utvikling med 4-5 store sterke lag, flere internasjonale profiler og mer profesjonaliserte TV-sendinger.

Satser videre
- Er det dette som gjør at dere satser videre med løpere som John Kristian Dahl, Johan Kjølstad, Øystein Pølsa Pettersen og Simen Østensen?

- Team United Bakeries er det viktigste og største sponsoratet vi har. Laget har gode og sterke løpere som reflekterer mye av kulturen i våre selskaper, de er positive, jobber hardt og gir aldri opp, svarer bedriftslederen.

- I tillegg får vi profilert våre merkevarer i lange og gode TV-sendinger i en meget populær idrett.

Den senere tid har Goulignac & co. også fått med seg Bama, Meny, Ali Kaffe, Isklar og Skigo i samarbeidet rundt Team United Bakeries.

- Dette er nødvendige støttespillere for å kunne leke i den øverste ligaen innenfor langløp, poengterer Goulignac.

Les videre nedenfor bildet
la-sgambeda-15-01-f-osth.jpg
John Kristian Dahl inn til seier i La Sgambeda 2015 nå sist helg. Lagkamerat Johan Kjølstad (t.h.) ble nummer 3. Foto: Magnus Östh/Visma Ski Classics.​

Eliassen og Alsgaard
For to år siden dominerte Team United Bakeries i de lange løp.

Forrige sesong slet derimot vasaloppsvinneren John Kristian Dahl med sykdom og Johan Kjølstad, som samme vinter toppet Ski Classics totalt, måtte se brorparten av sist sesong seile forbi med en gipset fot.

Samtidig kom Petter Eliassen fra Team LeasePlan Go inn i langløpernes lekegrind som en tornado. Han vant det meste, inklusive Vasan og Birken.

Dette "trigget" Remi Goulignac.

- Et vendepunkt som var avgjørende for å fortsette 3 nye år var dominansen til Petter Eliassen forrige sesong.

- Hadde ikke Team LeasePlan Go levert resultater forrige sesong er jeg redd det laget hadde blitt lagt ned. Også meget viktig for oss at Thomas Alsgaard involverer seg mer i utviklingen, sier Goulignac før han entusiastisk fortsetter;

- Thomas Alsgaard er en legende og besitter unik kunnskap som Visma Ski Classics burde brukt mer.

- Det så i helgen ut som TV2 benyttet seg mer av Thomas og det tror jeg er veldig smart. Ingen slår Thomas på TV, han er en levende database innenfor ski og er balansert og analytisk samtidig som han får frem enkle men gode budskap til seerne.

Aukland og Otterstad
- Uten TV2 og økende seertall vil ikke arenaen utvikle seg. Alle lag og løpere har et ansvar for å bidra her, vektlegger Remi Goulignac.

- Viktig for oss også å nevne at Nils Marius Otterstad og Aukland-brødrene har bortimot grunnlagt hele langløpsproduktet og skal ha mye av æren for stakerevolusjonen.

- De var først ute og har vunnet mest gjennom tidene. Team Santander tenker stort og med et godt budsjett og en internasjonal sponsorstrategi kan dette på sikt bidra til å løfte produktet enormt.

Goulignac passer også på å formidle noen rosende ord i retning Team United Bakeries sin egen manager;

- Henrik Kvissel har bygd et unikt serviceapparat og er en ekstremt lojal og dyktig teamsjef.

Ønsker seg Johnsrud Sundby
Da denne sesongens langløpscup i Visma Ski Classics tok til med lagtempo lørdag og LaSgambeda i Livigno søndag ble det full klaff for Team United Bakeries.

Lagets jenter og gutter takket for den tilliten som ligger i 3 nye sponsorår med råe prestasjoner i skisporet.

De vant lagkonkurransen og de fulgte opp i søndagens 24 km lange individuelle renn med seier til nevnte Dahl, mens Kjølstad fulgte med opp på pallen gjennom sin 3. plass.

Men Remi Goulignac ser også videre fremover.

- Vi drømmer også om å holde på lenge nok til å kunne få Martin Johnsrud Sundby inn i teamet.

- Det hadde vært en fin avslutning å vinne Vasaloppet med Martin om 3-4 år.

Ser gjerne Bjørgen og Northug til start i langløpene
Remi Goulignac utelukker ikke at ytterligere kjente allroundere finner veien til de store langløpene.

- Petter Northug og Marit Bjørgen kommer en vakker dag på langløp, dog tror vi at det er både riktig og bra for Norges Skiforbund og World Cup-sirkuset at de gjør seg ferdig der først.

Som mange fortsatt har friskt i minnet stilte for øvrig både Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby til start i Birken i mars 2015.

Det ga seier for førstnevnte, mens sistnevnte kun ble slått av Petter Eliassen. Både Johaug og Sundby akslet ved den korsvei den gule skidressen til Team United Bakeries.

Les videre nedenfor bildet
birken-johaug-sundby-15-01-f-nilsen.jpg
Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby i mål etter sterk innsats i Birkebeinerrennet 2015 for Team United Bakeries. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.​

Opptatt av svensk suksess
- Nå håper vi derimot at det svenske teamet Lager157 eller Team Exspirit vinner noen renn i år.

- Alle lagene trenger å lykkes for å skape en trygg ramme rundt sponsorinntekter, forklarer Remi Goulignac, før han avrunder;

- Løpere er seriøse toppidrettsutøvere og mange har familier. De må ha en økonomisk ramme for å lykkes rundt sin satsning.

- De norske teamene er heldige, flere og flere løpere kan leve av sin idrett og apparatene rundt teamene er meget dyktige.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut