www.langrenn.com

Resultater: Rosa sløyfe-løpet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Kuitunen La Clusaz

Uovervinnelige Kuitunen

Det ble nok en verdenscupseier til finske Virpi Kuitunen da damene gikk 15 km fellesstart skøyting i La Clusaz i dag.
Tips en venn  Skriv ut
16.12.2006 - Helene Berger
Annonse

For tredje gang på rad i verdenscupen gikk seieren til finske Virpi Kuitunen. Hun viste med dette at hun er å regne med uansett stilart, selv om hun i følge henne selv er bedre i klassisk.
 
- Det er veldig gledelig at jeg lykkes i skøyting også. Jeg trives vanligvis best med klassisk stil, men det at jeg vinner her i dag gir helt klart en god porsjon selvtillit i skøyting, sier hun.
 
Om sine tanker i forkant av dagens løp forteller hun følgende:
 
- Jeg føler meg i generelt veldig god form for tiden, og jeg må innrømme at jeg visste før løpet at jeg hadde gode sjanser til å vinne. Likevel vil alltid faktorer som dagsform og ski spille en viktig rolle. Jeg er derfor veldig lettet og fornøyd nå, sa Kuitunen rett etter målgang.
 
Overraskende andreplass
Langt mer overraskende er det at andreplassen gikk til hennes lagvenninne Riitta Liisa Roponen. Det var en meget fornøyd finsk jente som fortalte om løpet etterpå.
 
- Jeg har virkelig ikke ord. Dette gikk over all forventning. Etter en dårlig start med et ”nesten-fall” gikk det bare bedre og bedre utover i løpet, selv om jeg var utrolig sliten mot slutten, sier hun.
 
Hun tror fremgangen denne sesongen skyldes at treningen er lagt om og det har blitt fokusert med på sprint enn tidligere.
 
- Og så giftet jeg meg jo med min nåværende trener i sommer. Det har nok helt klart hatt positiv innvirkning, sier Roponen og ler.
 
Taktisk løp
Tredjeplassen gikk til Arianna Follis. Den italienske jenta er vanligvis sterkere i sprint, men takket være at det i dag ble gått taktisk løp, hang hun med helt inn.
 
- Det var uten tvil en fordel for meg at det ble gått taktisk og dermed relativt rolig stort sett hele løpet. Først på sisterunden ble tempoet virkelig skrudd opp. Jeg stoler på sprintegenskapene mine og vet at dersom jeg er med når spurten starter har jeg alle muligheter, forteller den italienske jenta.
 
Godkjent av de norske jentene
Best av de norske jentene ble Kristin Størmer Steira med en 5.plass. Kristin Murer Stemland ble nr 10 og Vibeke Skofterud nr 19.
 
Dette er prestasjoner Åge Skinstad er fornøyd med.
 
- Jeg er veldig fornøyd med det jentene presterer her i dag. Det er gledelig at vi har alle tre inne blant de 20 beste. Spesielt bra er selvsagt 5.plassen til Steira, men de to andre leverer også gode løp, sier sportssjefen.

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut


Foto: Lars Krogsveen

Skværet opp med Northug

northug_tryne_270x149[1]

Mannefallet i München

egil_kristiansen270x149

- Marit moste dem

lofshus-forside-2

Ikke noe mindre favoritter

bjorgen_sprut_270x149

Bjørgen vant i München

DSC_2012

Favoritten utslått

30 km, Bjørgen jubel 05_500x421_cropped_270x151

3 av 6 norske jenter videre

skinstad-smiler-forside

Tror ikke på taktikk...enda

ellaisilkedalen2

Mister Tour de Ski

logo_270x149

Slik blir Tour de Ski

estil_270x146

Anibiotika reddet touren

Norgescupen og Skandinavisk cup flyttet

Informasjon fra arrangøren

estil_270

Estil går Tour de Ski

Dramaturgien blir avgjørende

hilde_GP_270x149

Ikke Tour de Ski på syk GP

- Ivar Formo var en ener

Ivar Formo er død

nystad_270x148

Utvidet smøreteam i touren

ellaisilkedalen2

Ellas suksessoppskrift

braten_270

Vurderer å gi seg