urdahl_front_cropped_267x151

Urdahl slått ut av kyssesyken

En hanglende Ingrid Urdahl fant aldri ut hva som feilet henne i fjor vinter, men i høst kom svaret. Våler-jenta hadde kyssesyken.
Tips en venn  Skriv ut

Ingrid Urdahl fra Våler i Hedmark, men som går for Strindheim, gikk verdenscup så sent som på senvinteren i fjor. Men resultatene ble ikke helt slik 22-åringen hadde sett for seg. I Otepää ble hun nummer 28, mens hun på nasjonal kvote i Drammen ble nummer 35. Selv viste hun at det var "noe" som lå i kroppen å murret. Legene fant ingenting, men nå, over et halvt år senere har de funnet ut hva som feilet Våler-jenta.

Nå viser det seg at hun gikk med kyssesyken etter juletider i fjor.

- Jeg ble dårlig ved juletider i fjor, og vi fant aldri ut av hva det var, så jeg gikk mange skirenn etter jul i fjor med sykdommen hengende i. Det var ikke bra, medgir Ingrid Urdahl.

Satt kraftig tilbake
Nå har hun fått en reaksjon på at hun kjørte på med sykdom i kroppen i fjor.

- Jeg trente bra i sommer, men har fått en smell nå. Det er noe som minner om overtrening, jeg er på bedringens vei, men jeg er usikker på hvor lenge det henger i, sier Strindheim-løperen.

Spesialt i høst har hun merket at sykdommen har satt henne tilbake.

- Jeg har hatt mye vondt i hodet og vært sliten - det skal ikke en 22-åring ha, mener hun.

Nå er hun bevisst på å ta tida til hjelp.

- Nå gjelder det bare å ha fokus på å komme tilbake. Jeg har fått beskjed fra legen om at det kan ta opp mot ett år før man er 100 prosent frisk etter å ha trent hardt og mye med slik sykdom i kroppen, sier 22-åringen til langrenn.com.

U23-VM var målet
Sesongens store mål var U23-VM i Tarvisio i Italia. Dette var hennes siste sjanse til å gå U23-VM.

- Det går fløyten, det er helt sikkert. Jeg har mistet alt for mye grunnlag til å håpe på å rekke det, sier hun.

Urdahl, som til daglig studerer i Trondheim, håper nå å kunne ha litt fokus på studiene i sykdomsperioden, men hun vektlegger at hun ikke kommer til å gi opp langrennssatsingen.

- Jeg kommer til å trene det jeg kan, og kanskje jeg kan gå noen renn på slutten av denne sesongen. Men jeg har jo ikke trent hardt på flere månder.

Hun prøvde seg på Beito-sprinten, og kom seg videre fra prologen som 13. beste kvinne og endte som nummer 17 totalt.

- Jeg vet at jeg egentlig er god nok til å komme videre fra kvarten, men det var ikke noe å gå med. Men nå har jeg funnet forklaringen, og gir meg ikke med det, forsikrer Ingrid Urdahl.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut