Barbro Tomter Dahlen. Foto: Erik Borg.

Barbro Tomter Dahlen. Foto: Erik Borg.

Utfordrer profflagene med å dele ressurser

Pressemelding:

Vang Skiløperforening og Rustad IL danner bærekraftig samarbeid mot langløp (turrenn) motivert av FNs Bærekraftsmål

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Vang Skiløperforening og Rustad IL slår tilbake mot Superliga tendensene i langrenn. Grasrota, klubbene, blir stadig utfordret av flere profesjonelle tilbud som skolene og proffe kommersielle team står for. Nå må grasrota styrkes!

Det er faktum at frafallet i aldersgruppen fra 17-25 år er der. Noen få får muligheten til å bli med på profesjonelle sponsorteam. Vi ønsker å bry oss om alle utøverne i klubben; de som har høye sportslige ambisjoner og de som synes overgangen fra junior til senior er tøff. Langløpslaget vil være bufferen som kan hindre frafallet av løpere innad i klubb!

Vi kan ikke tilby våre utøvere en proffkontrakt. Vårt DNA er å tilby idrettsglede uansett økonomisk, sosial eller kulturell bakgrunn, sier Barbro og Marte, ledere i henholdsvis Rustad IL og Vang Skiløperforening.

De to kvinnelige idrettslederne har gått sammen om å gi et tilbud til juniorene og seniorene som har drømmer, men ikke nødvendigvis vinne et VM- eller OL-gull. Vi skal bidra til FNs bærekraftsmål og setter fokus på bærekraftsmålene; God helse og livskvalitet, bærekraftige byer og lokalsamfunn, ansvarlig forbruk og produksjon og på å stoppe klimaendringene.

Vi setter fokus på hva vi kan gjøre for å sikre at neste generasjon også kan få gleden av å gå på natursnø. Vi må handle nå!

Vang Skiløperforening ble stiftet i 1902. Klubben er et av de største idrettslagene i innlandet med over 700 medlemmer fordelt på 4 grupper.

Rustad IL ble stiftet i 1967 og holder til i Oslo sør-øst. Klubben har i dag 1350 medlemmer fordelt på 5 grupper hvorav langrenn er den største gruppen med over 700 medlemmer.

Kontaktpersoner: 
Barbro T. Dahlen, Rustad IL, mobil: 416 92 050
Marte Engebretsen Nordli, Vang Skiløperforening, mobil: 975 02 506


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse