UTTAK: Norges landslag Kombinert 2019/2020 - Kvinner

Tre utøvere er tatt ut av Skiforbundet til damelandslaget i kombinert for sesongen 2019/2020.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Tre kombinertjenter på landslaget

Norges Skiforbund Kombinert har uttatt historiens første landslag for jenter.

Det er tre jenter på det første landslaget. Foreløpig har ikke kombinert for jenter hatt verken VM eller verdenscup, men idretten er i rivende utvikling. Kombinert for jenter er for første gang med på VM-programmet i Oberstdorf 2021.

– Vi besluttet å etablere et elitelag for jenter for kommende sesong. Hensikten er å stimulere til økt inspirasjon og innsats blant utøverne. Kombinertkomiteen tror også at signaleffekten ved etablering av et landslag vil virke motiverende for utøvere som ligger i utviklingslaget, forteller leder av komiteen, Edgar Fossheim.

Sportssjef Ivar Stuan forteller at trioen får et oppgradert sportslig tilbud, og at opplegget oppgraderes ytterligere før VM-sesongen 2020-2021.

– Vi går inn i den mest spennende tiden for jentene de neste årene. Disse tre kommer alle fra Nord-Østerdal som har sterke kombinerttradisjoner, og de er «pioneer» på et nytt landslag, sier Stuan.

Kjelbotn landslagstrener
Trioen bor i Trondheim og trener til daglig i Granåsen Skiteam. Det er tidligere landslagsutøver Thomas Kjelbotn som er engasjert som trener for landslaget i en deltidsstilling.

Kjelbotn er også til daglig trener i Granåsen Skiteam for jentene.

Det er sesongstart for jentene til helga i tyske Oberwisenthal lørdag hvor årets sommer Grand Prix starter med tidenes første mikskonkurranse.

Uttak landslag kombinert, jenter
* Gyda Westvold Hansen, IL Nansen (Granåsen Skiteam)
* Marte Leinan Lund, Tolga IL (Granåsen Skiteam)
* Mari Leinan Lund, Tolga IL (Granåsen Skiteam)


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut