UTTAK: NORGES LANDSLAG KOMBINERT 2021/2022

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Kombinertlandslagene 2021-2022

Åtte utøvere på elitelagene

Norges Skiforbund har tatt ut åtte utøvere på elitelandslagene i kombinert sesongen 2021-2022.

Det er tatt ut tre utøvere på kvinnenes elitelag, mens det er fem utøvere på herrenes elitelag.

– Aldri har nåløyet for å komme inn på elitelagene i kombinert vært trangere. Det var «medaljekrav» for å komme på laget nå. Felles for alle uttatte er at de kom hjem fra VM i Oberstdorf med medaljer etter tidenes VM for norsk kombinertsport, sier sportssjef Ivar Stuan.

På herresiden er det OL i Beijing som er det store målet, på kvinnesiden blir det en innholdsrik verdenscup som blir hovedmålet kommende sesong. Trenerteamene rundt lagene begynner å komme på plass. Thomas Kjelbotn fortsetter som hovedtrener for kvinnelaget, mens Jan Schmid tar over som hovedtrener for herrelaget. Schmid får med seg Stian Kvarstad og Tom Hilde som trenere.

– Vi er veldig glade for at Thomas fortsetter og at Jan får «opprykk» fra sin sport science-stilling. Dermed er hovedtrenerne på plass. Nå skal vi fremover lande det endelige teamet foran OL-sesongen, sier Stuan.

På herresiden er det en større gruppe rett bak de uttatte løperne som kommer til å få internasjonale oppdrag, både i kontinentalcupen og i verdenscupen. Det er viktig for kombinertlandslaget at de får et godt opplegg i de sterke regionale teamene i Oslo, Trondheim og Lillehammer. På kvinnesiden er det også flere lovende utøvere bak trioen på elitelaget, og det vil være mulighet for flere å få internasjonale oppdrag. 

– Ettersom landslaget blir spisset i større grad får teamene våre en enda viktigere rolle, og vi har trua på at dette kommer til å fungere bra. I teamene legges mye av grunnlaget både før og mens utøverne er på elitelaget, og vi har et meget godt samarbeid med disse i dag, sier Stuan. 

Sesongopplegget blir spikret i disse dager, og det planlegges felles samlinger hvor noe blir på tvers av begge elitelagene, mens noe blir felles for begge lag.

– Opplegget vil i stor grad bestå av teknisk og fysisk trening i hverdagen og med spesifikt hoppfokus på samlinger. Fra august vil også Sommer Grand Prix og norgescupen være aktuelt som konkurransetrening inn mot verdenscupstart i Lillehammer i desember. Jentene viser til god utvikling på alle mulig måter, med en rå innstilling, tilstedeværelse og stor gjennomføringskraft i daglig treningsarbeid, forteller kvinnenes hovedtrener Thomas Kjelbotn.

Ny hovedtrener for mennenes elitelag, Jan Schmid, bygger videre på opplegget som har fungert godt de siste årene.

– Vi holder oss i Norge før sommerferien, men planlegger et lengre høydeopphold i juli/august for å øve på det som møter oss i OL. Deretter skal de fleste teste seg i internasjonale og nasjonale konkurranser i Sommer Grand Prix og nasjonale sommer-renn før de siste samlingene inn mot sesongstart. Dette planlegges blant annet i tyske Oberstdorf. Sesongens store mål er OL, og det meste vi foretar oss fra vi starter nå i mai, er rettet mot å prestere på topp i Kina i februar 2022, forteller Schmid. 

KOMBINERTLANDSLAGENE

KVINNER ELITE

Gyda Westvold Hansen, Nansen IL

Marte Leinan Lund, Tolga IL

Mari Leinan Lund, Tolga IL

MENN ELITE

Jørgen Graabak, Byåsen IL

Jarl Magnus Riiber, IL Heming

Espen Bjørnstad, Byåsen SK

Jens Lurås Oftebro, IL Jardar

Espen Andersen, Lommedalens IL

SE OGSÅ
Alle andre uttak til lag, team, landslag etc.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse