-->

UTTAK: SK Bore Torsby 2019/2020

Følgende løpere er tatt ut på SK Bore Torsby sesongen 2019/2020.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Uttak Team SK Bore Torsby 2019/2020:

Juniorer Skidor
Louise Adolfsson
Rasmus Hedberg
Adrian Lundberg
Kjerstin Näslund
Elin West
Arvid Værmsjö
Andreas Albinsson

Juniorer Skidskytte
Wilma Björn
Erik Westberg
Sandra Bergqvist

Skidor
Adrian Lundberg

Skidskytte
Erik Lieback
Alfred Nilsson

Elit Skidor
Anton Person
Oscar Persson
Pontus Hermansson
Phillip Danielsson
Gabriel Thorn
Lovisa Modig
Maria Jonasson

Elit Skidskytte
Linn Persson
Emma Nilsson
Chardine Sloof
Sebastian Olsson
Emil Nykvist
David Nykvist
Moa Olsson

Elit Långlopp
Rasmus Blom
Ludvig Tærning
Bob Impola
Bill Impola

För första gången finns damer med i SK Bores elitlag dessutom gör klubben en specifik långloppssatsning där bröderna Bob och Bill Impola ingår.

SK Bore gör den största satsningen i klubbens historia med 30 kontrakterade åkare inom längd och skidskytte inräknat juniorer, seniorer och elitlag.

I elitlaget finns nu världcupmeriterade Lovisa Modig från Luleå. Hon ingick under fjolårssäsongen i svenska landslagets utmanarlag Team Bauhaus och tävlade för Piteå Elit.

- Jag är väldigt förväntansfull och det känns jättekul att ingå i Bore. Jag känner mig otroligt välkommen här, säger 26-åriga Lovisa som även flyttat till Torsby där hon är sambo med Oscar Persson.

Hennes damkollega blir Östersundsbördiga Maria Jonasson (23) som bor i Falun. Maria har en uppåtgående utvecklingskurva med bland annat en 13:e plats i skandinaviska cupen och en 12:e plats i Tjejvasan.

- Jag har alltid sett Bore som en familjär och samtidigt proffsig klubb så det är riktigt kul att få kliva in nu när det görs en stor satsning även på damer, säger Maria Jonasson.   

Bob Impola, bland annat Vasaloppstvå 2018, har tidigare tävlat för Team Serneke.

- Det känns det väldigt bra att jag får den här stöttningen och den trygghet jag behöver. Dessutom får jag träna ihop med mina närmaste kompisar, säger Bob Impola.

Brorsan Bill Impola la ner sin elitsatsning för två år sedan då motivationen inte fanns, nu kommer han återigen tävla på hög nivå.

Tillsammans med nyförvärven satsar klubbens övriga längdåkare vidare med höga målsättningar. I veckan har de flesta av dem läger på hemmaplan i Torsby. Däribland bröderna Oscar och Anton Persson som i vintras tog stafettbrons vid SM i vinter tillsammans med Gabriel Thorn. Det var den första medaljen sedan 1928 i seniorsammanhang.

Klubbchef Kristin Holte är stolt över klubbens bredd och att kunna ge förutsättningar för framtida prestationer.

- SK Bore är en klubb där alla ska få plats, allt från motionärer till elit. Självklart är elitlagen och deras prestationer viktiga för oss. De visar vägen, säger Kristin Holte. 

NB! Bob Impola och Ludvig Tärning er med i klubben SK Bore Torsby på Svenska Mästerskap/Cup och för samtliga långlopp är dom med Serneke. Klubben samarbetar bra med Serneke och ser fram ett styrkas samarbete vidare.

 

 

Se også
* Alle uttak for sesongen 2019/2020


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus