Martin Ponsiluoma sikret Sverige VM-gull på sprinten i skiskyting under mesterskapet i Pokljuka 2021, noe som resulterte i stor svensk jubel. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Martin Ponsiluoma sikret Sverige VM-gull på sprinten i skiskyting under mesterskapet i Pokljuka 2021, noe som resulterte i stor svensk jubel. Foto: Thibaut/NordicFocus.

UTTAK: Sveriges Landslag Skiskyting - 2021/2022

KONVERTITTEN STINA NILSSON ER TATT UT

Svenska Skidskytteförbundet har tatt ut utøvere til landslaget for sesongen 2021/2022.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Här är de svenska landslagstrupperna inför säsongen 2021/22

Efter en nyligen avslutad säsong är nu alla platserna till landslagstrupperna inför säsongen 2021/22 klara. Här hittar du de uttagna trupperna till det svenska A-landslaget samt Team Autoexperten.

Skidskyttesäsongen 2020/21 går till historien på flera sätt. Dels så var det en säsong som präglades av coronapandemin, men den var dessutom den bästa säsongen resultatmässigt för svenskt skidskytte någonsin. Med sammanlagt 31 pallplatser, sex VM-medaljer och en Staffettcupseger så har den nyligen avslutande säsongen definitivt skrivit in sig i svenskt skidskyttes historia.

Efter en rekordbra säsong är det nu dags att ladda om inför en ny säsong, där OS i Peking är det stora målet. I den svenska landslagstrupp som tagits ut inför säsongen 2021/22 finns sammanlagt 14 aktiva med, varav tre har tilldelats en utvecklingsplats i A-laget.

– Vi går in i ett spännande år med OS som höjdpunkt. Inom A-laget sker det inte så stora förändringar förutom att vi utökat truppen med två aktiva. Vi kommer bygga vidare på verksamheten likt förra året med mycket träning i Östersund, men målet är också att genomföra läger på höghöjd som förberedelser inför OS, säger Anna-Maria Uustialo, sportchef på svenska Skidskytteförbundet.

Ansvariga tränare för A-landslaget är likt tidigare säsong Johannes Lukas, Mattias Nilsson, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz.

– Vi har precis lämnat en väldigt lyckad säsong bakom oss och drar snart igång träningssäsongen inför nästa där OS såklart är det största målet. Truppen liknar till stora delar förra årets och det känns tryggt att kunna fortsätta jobba framåt och utvecklas med det starka svenska landslag vi har, säger Johannes Lukas, huvudtränare för det svenska landslaget.

– Det känns otroligt kul att få starta upp en ny säsong och denna ska bli extra speciell då OS är det stora målet! Jag har med mig en oerhört bra känsla från säsongen som var och ser väldigt mycket fram emot att lägga ner jobbet som krävs in mot nästa. Vi har hela laget visat att vi utvecklats och jag tror att alla vill ta ytterligare kliv inför nästa säsong. Där kommer det starka och kunniga teamet vi har omkring oss se till att göra det möjligt, säger Elvira Öberg inför den kommande säsongen.

I Team Autoexperten, där yngre talanger som matchas mot att kliva in i A-laget tar plats och som tidigare gick under namnet Utvecklingslandslaget, finns sammanlagt 13 aktiva med inför säsongen 2021/22.

– Team Autoexperten är en mer långsiktig satsning där vi har både har juniorer och yngre seniorer med i laget. Några av de aktiva i detta lag är också är en del av Olympisk Offensiv och har då lite extra stötning med hjälp av SOK, säger Anna-Maria Uusitalo.

Ansvariga tränare för Team Autoexperten är Jonas Johansson och Erika Oskarsson.

--- --- ---

A-LANDSLAG 2021/22

Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Linn Persson, SK Bore

Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb

Mona Brorsson, Finnskoga IF

Johanna Skottheim, Lima SKG

Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Stina Nilsson, Lima SKG

Sebastian Samuelsson, I21 IF

Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb

Martin Ponsiluoma, Tullus SG

Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb

A-LANDSLAG UTVECKLING 2021/22

Malte Stefansson, Oxbergs IF

Tilda Johansson, Anundsjö SKF

Oskar Brandt, I2 IF

Team Autoexperten 2021/22

Annie Lind, Finnskoga IF

Anna Hedström, I21 IF

Nicolina Lindqvist, Biathlon Östersund

Sara Andersson, Mora Biathlon

Ella Halvarsson, Biathlon Östersund

Erika Österman, Häverödals SK

Henning Sjökvist, Biathlon Östersund

Viktor Brandt, I2 IF

Erik Larsson, Mora Biathlon

Oscar Andersson, Älvdalens SKG

Anton Ivarsson, Tullus SG

Emanuel Westberg, Tullus SG

Alfred Eriksson, Dala-Järna IK

I tillägg till dessa två landslag kommer det att finnas en grupp med aktiva på skidskytteuniversitetet i Östersund, som kommer att presenteras inom kort.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse