-->
Det grønne toget fra Team NTNUI Sweco i Seefeld i Østerrike i januar 2019. Foto: Team NTNUI Sweco.

Det grønne toget fra Team NTNUI Sweco i Seefeld i Østerrike i januar 2019. Foto: Team NTNUI Sweco.

UTTAK: Team NTNUI Sweco 2019/2020

7 løpere har fått plass i Team NTNUI Sweco for sesongen 2019/2020. Av disse 2 damer og 5 menn.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

NTNUI Langrenn fortsetter samarbeidet med det rådgivende ingeniørselskapet Sweco AS, og går inn i en ny sesong som langløpslaget Team NTNUI Sweco.

– I fjor startet vi verdens første universitets-«Pro Team» i Visma Ski Classics. I år bygger vi videre på fjorårssuksessen, og har ambisjoner om å utvikle oss enda mer som lag og etablere oss i langløpssirkuset, sier Team Manager Ole Sollien Hulbak.

Leder for NTNUI Langrenn, Jørund Vala, er fornøyd med at langrennsgruppas satsing på langløp fortsetter.

– Vi er kjempestolte av å kunne ha et tilbud til studenter som ønsker å satse ved siden av studiene.

I 2019/2020-sesongen består Team NTNUI Sweco av 7 utøvere:
Frida Øygard
Mari Støen Gussiås
Aleksander de Lange Claussen
Jakob Mestvedthagen
Kristian Jakobsen
Matias Sølvsberg Noren
​Ole Sollien Hulbak

I tillegg til å være fulltidsstudenter på NTNU, har utøverne på laget gode resultater å vise til. Under fjorsårssesongen hadde laget flere topp 50-plasseringer i herreklassen i Ski Classics, og mange topp 15-plasseringer i dameklassen.

Laget tok også dobbeltseier i Moonlight Classic i Seiser Alm, og seier i Nyč Sport Sprint, som ble arrangert i forbindelse med Jizerska Padesatka. Nysigneringen, elektroingeniør-student Mari Støen Gussiås, har i tillegg topp 10-plasseringer fra NM og Norgescup å vise til.

En av utøverne, Jakob Mestvedthagen, er 4. års-student på sivilingeniørlinja for bygg- og miljøteknikk. Han mener laget har noen av de skarpeste hodene i Ski Classics-feltet.

– Vi liker å tro at vi har noen av de skarpeste hodene i Ski Classics-sirkuset. Utøverne på laget er langt på vei til å bli sivilingeniører og leger, for å nevne noe.

Kontaktperson i Sweco, Ellinor Henriksen, jobber til daglig som rådgiver for kraftnett. Hun har selv tidligere kombinert idrett og studier ved NTNU.

– Da jeg selv gikk på NTNU var idrett en stor del av hverdagen min, og noe som hjalp meg med å koble av i perioder med høyt arbeidspress. Derfor synes jeg det er utrolig bra at vi støtter idrett på NTNU, og gjør det mulig for de mest ambisiøse å konkurrere blant verdenseliten i langløp kombinert med studier og karriere.

– Sweco er fornøyde med samarbeidet og ser frem til vintersesongen med det nye teamet.

Tross en travel eksamensperiode i vente, stiller deler av laget på startstreken i Livigno i slutten av november. Det grønne toget, som NTNU-studentene kaller seg, gleder seg til å vise seg frem også denne sesong.

Vårt grønne tog kommer garantert til å synes i vinter - og skulle det mot formodning slå feil, har i hvert fall alle på laget en god utdanning å falle tilbake på, avslutter Ole Sollien Hulbak.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus