Tone Sundvor vant ungdomstrøya for Team Synnfjell forrige sesong. Her i aksjon under Vasaloppet, der hun ble nummer 15. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Tone Sundvor vant ungdomstrøya for Team Synnfjell forrige sesong. Her i aksjon under Vasaloppet, der hun ble nummer 15. Foto: Magnus Östh/Swix Ski Classics.

Uttak Team Synnfjell Langløp 2015/2016

Følgende 14 løpere er tatt ut på Team Synnfjell Langløp som stiller lag i Ski Classics sesongen 2015/2016:

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Løpere tatt ut til Team Synnfjell Langløp for sesongen 2015/2016:

Tone Sundvor
Marte Monrad-Hansen
Marte Sofie Buraas
Svenja Hoelzle
Amund Owren
Thomas Gifstad
Mats Breda
Eivind Klemoen
Mattis Sjøli
Stig Morten Fakstad
Vidar Igeltjørn
Kristian Kjonerud
Geir Ludvig Aasen Ouren
Andreas Sauge

- Vi har hatt uventet mange forespørsler på å få være med i laget, noe vi tolker som at mange utøvere ønsker seg en fot innenfor i et team som stiller lag i Ski Classics.

- Vi har også gått ut aktivt og hentet inn noen få løpere. Etter fjorårets forsøk med å stille lag i Ski Classics var det enkelt å bestemme seg for å videreføre dette og nå med en klar profil og med en målsetning for laget og enkeltutøvere.

- Vi ønsker et bredt sammensatt team av både erfarne utøvere og yngre og talentfulle som skal få sjansen.

- Vi har både med vinner av juniorklassa i Birken for damer 2015, vinner av juniorklassa i Vasaloppet for herrer 2015, nest beste norske herre i Alliansloppet 2015 og en del spennende løpere ellers, samt noen som har en lang merittliste å vise til.

- Ansvarlig for langløp er Stig Morten Fakstad men også her vil vår trenerduo Jostein Vinjerui og Petter Blindheim ha en rolle.

- Vi har pt 14 løpere på laget og holder muligheten åpen for at ytterligere en løper kan få plass.

- Flere av løperne satser også Allround og vil derfor kun stille til start for Team Synnfjell på turrenn og i SC-cupen. Til Ski classics-laget er det plass til 10 utøvere og det er bare de som vi vurderer har mulighet for å få poeng i SC-renn som vil få plass her.

- Team Synnfjell som lag havnet i fjorårets sesong på en 13. plass og Tone Sundvor vant ungdomstrøya. Vi har som årets målsetning å bli topp 10 og at noen løpere konkurrerer om ungdomstrøya for begge kjønn.

- Med bare brøkdelen av de store teamenes budsjett er det vanskelig, om ikke umulig, å sikte seg inn særlig høyere en dette.

- Et annet forhold er at Ski Classics i år er begrenset til 25 lag og konkurransen vil naturlig nok skjerpes ytterligere. Med et World Tour-konsept vil det bli flere bedre og jevne lag nedover på resultatlista.

* Uttak Team Synnfjell Allround.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse