Jelena Välbe. Foto: Creative Commons

Jelena Välbe. Foto: Creative Commons

Välbe sjokkert over Bjørgens dopinghistorie fra Lahti

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Jelena Välbe er blant historiens mestvinnende langrennsløpere og har hele 14 VM-gull i samlingen sin. Etter karrieren har hun blitt en kjent skileder i Russland. I tillegg er hun eneste kvinne, av de 11 medlemmene, i det mektige FIS-council.

I boka "Vinnerhjerte", en biografi om Marit Bjørgen, skrevet av Ingerid Stenvold forteller Bjørgen om en episode under VM i Lahti i 2017. Da fikk hun, etter at mesterskapet var over, beskjed om at hun hadde testet positivt på små mengder av 19-norandrosteron. Stoffet står på WADAs forbudsliste. I en to ukers periode, før saken ble avklart, levde Bjørgen i uvisshet og forteller i boka at "det var som en klo i magen strammet grepet" da hun fikk beskjeden om testen fra daværende landslagslege Petter Olberg.

Marit hadde utskilt stoffet etter å ha tatt p-piller for å kontrollere menstruasjonen under mesterskapet i Finland. Når hun kunne dokumentere dette fikk hun, etter to uker, beskjed fra FIS at alt var i orden.

Nå har Välbe kommentert nyhetene om den positive prøven til Marit.

- Jeg er sjokkert over nyheten. Jeg har og vil alltid se på henne som en stor utøver, men jeg har spørsmål til de som bestemmer hva som skal være doping. Hva er betingelsene for å bli straffet og hvor hard skal straffen være, spør Välbe i følge Daily Skier.

Välbe har tidligere vært ute og forsvart Bjørgen etter at det har kommet utsagn om den sterke kroppen til jenta fra Rognes ikke har kunnet blitt slik uten doping.

- Vi som har vært på et høyt nivå innen langrenn har en følelse for disse tingene. Marit var ren, har Välbe tidligere uttalt.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse