RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Tord Asle Gjerdalen jubler over seier i Vasaloppet 2021. Foto: Nisse Schmidt / Nisses Sportbild / Vasaloppet.

Tord Asle Gjerdalen jubler over seier i Vasaloppet 2021. Foto: Nisse Schmidt / Nisses Sportbild / Vasaloppet.

VASALOPPET VUNNET AV TORD ASLE GJERDALEN

Oppdatert og omskrevet, med sitater

Som alltid byr første søndag i mars på Vasaloppet, slik var det også i dag.

Tips en venn  Skriv ut

Som alltid byr første søndag i mars på Vasaloppet, slik var det også i dag.

Strålende vær og skarpt føre, samt god vind i ryggen, inviterte til raske tider i en utgave av Vasan hvor kun eliten hadde fått startplass, dette som følge av strenge koronarestriksjoner.

Grunnet et veldig lite snødryss i løpet av tiden etter at sporene var satt, ble det til at løperne sto og staket mellom løypene i mil etter mil.

I herrenes oppgjør hvor 244 løpere kom til start i Sälen var det en kvartett Tord Asle Gjerdalen, Vetle Thyli, Anton Karlsson og Ermil Vokuev som lenge lå alene i front og dro på i et meget bra tempo. Det var mellom matstasjonene ved Evertsberg på 47,1 km og Oxberg som ligger etter 61,6 km at gutta hadde røvet til seg en solid luke.

MALER PÅ

Tord Asle mørner gutta og Vetle må etter hvert slippe og ved siste matstasjon på Eldris, når 81 av 90 kilometer er tilbakelagt, da er trioen med Tord, Anton og Ermil samlet, men så vinker Gjerdalen adjø også til de to gjenværende.

Gjennom Moraparken og over Auklandbroa klarer Tord Asle Gjerdalen fra Team XPND Fuel of Norway og holde trøkket oppe og i ensom majestet glir han inn til klar seier og ny løyperekord med 3:28:18.4 og dette var første gangen Vasan ble vunnet under den magiske grensen på 3 1/2 time. Forrige rekord hadde Jörgen Brink fra 2012 med 3.38.41.

– Vasaloppet er jo ett av de store løpene. Jeg har hatt lyst til å vinne det siden jeg begynte med langløp, og jeg greide det. Det var knallhardt, og jeg følte meg aldri sikker på seiern før jeg var inne på oppløpet, og jeg så meg tilbake da også. Det var mye forskjellig føre underveis men vi hadde medvind så det gjorde at det ble jevnere, sier Tord Asle Gjerdalen til Langrenn.com rett etter målgang.

– Akkurat nå er dette det største jeg har opplevd. Helt konge, strålte han videre.

Fra arrangørhold meldes det at dette var åttende gangen at Tord Asle deltok i Vasaloppet, han gikk allerede i 2005 opplyser de, da ble det åttendeplass. For øvrig var dette Norges niende seier på rad i Vasaloppet.

GLEDESTÅRER FOR TOEREN

Også toeren Anton Karlsson fra Lager 157 Ski Team var meget fornøyd og felte noen tårer i mål etter å ha hatt sine doser med motgang. For 16 år siden ble han operert i ryggen.

– Jeg hadde super ski og super kropp. Jeg gjorde alt jeg kunne men det var en kille som var sterkere enn meg idag, sa han til Langrenn.com. Fra Anton og opp til vinneren var det 36 sekunder, han brukte 3:28:54.7.

Ermil Vokuev fra Russian Winter Team var veldig preget av kraftanstrengelsen da han tok seg opp siste lille stigningen til oppløpet og han kom i mål på 3:29:19.8, det var 61 sekunder fra seieren.

Etter 95 sekunder fra seiersherren hadde gått i mål begynte det å renne jevnt på med løpere. Da kom også Team Kaffebryggeriets Vetle Thyli i mål, mannen som lenge lå i tetkvartetten hadde gitt fra seg tett på to minutter.

Se også: Slik gikk det med damene (Ny rekord også der - Bjørgen på pallen)

VASALOPPET

7. mars 2021

Sälen til Mora - Sverige

---

MENN - 90 KM - KLASSISK

1. Tord Asle Gjerdalen, Team XPND Fuel of Norway 3:28:18.4 

2. Anton Karlsson, Lager 157 Ski Team 3:28:54.7

3. Ermil Vokuev, Russian Winter Team 3:29:19.8

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse