Herrenes seierspall på sprinten under verdenscupen i Falun 2020. FV: Erik Valnes (2. plass), Pål Golberg (1) og Alexander Bolshunov (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på sprinten under verdenscupen i Falun 2020. FV: Erik Valnes (2. plass), Pål Golberg (1) og Alexander Bolshunov (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VC Falun: GOLBERG VANT – DOBBELT NORSK

Fyldig resymé - Heat for heat

For noen få dager siden stormet Pål Golberg inn til Kongepokal under NM på ski. Lørdag ble det triumf under verdenscupen i Falun.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Noen få dager tilbake i tid stormet Pål Golberg inn til Kongepokal under Ski-NM på Konnerud. Lørdag ble det ny triumf, nå under verdenscupen i Falun.

Allerede i prologen viste Pål at han hadde god fart i kroppen på klisterføret ved Lugnet Skistadion i dag. Han gikk der inn til nest beste tid etter Erik Valnes. Det var også disse to som skulle bli dagens menn.

Kvartfinale
I første kvartfinale var de også nummer 1 og 2, i omvendt rekkefølge enn i prologen, altså nå Pål først på tiden 2:56.

Men en som virket enda skumlere enn nordmennene var russeren Alexander Bolshunov.

Han klinket til noe voldsomt i Heat 3 og gikk der med sine 2:53 romslige 3 sekunder raskere enn de norske kortene.

Semifinale
I semifinalen var igjen Bolshunov i fartshumør. Han og Federico Pellegrino gikk i Heat 1 og krysset målstreken som nummer 2 og 1 på 2:50, like bak i samme semifinale kom Pål Golberg og Erik Valnes.

De var nå avhengige av at semifinale nummer 2 ble gått i lavere fart for å sikre seg finaleplasser som lucky loosers (heldige tapere).

Og "lucky" var de begge, for Håvard Solås Taugbøl vant det heatet på 3 minutter, en tid som var over 10 sekunder langsommere enn i det første semifinaleheatet.

Finale
På startstreken i finalen var det tre nordmenn, Golberg, Valnes og Taugbøl. Mot seg hadde Norges trio Bolshunov, Pellegrino og Teodor Peterson.

Etter fast mønster i dag dro Alexander i vei i turbofart. Men han sluknet litt etter rundt 2/3 av løpet, samtidig som både Pellegrino, Golberg og Valnes holdt trykket opp.

I den lange utforkjøringen ned motstadion kom Erik og Pål skliende i så god fart at de opp den siste lille bakken maktet å ta seg i tet og oppløpet ble en seiersfest - dobbeltseier med Golberg foran Valnes var et faktum.

Disk, fall og deplassering
Sprinten ble gått i klassisk teknikk på klisterføre og i forhold som ble løsere utover dagen. Litt knall og fall ble det, noe som også rammet mannskap fra Norge.

Eirik Brandsdal taklet en franskmann i sin kvartfinale gjennom et tvilsomt sporskifte. Det gjorde at han ble deplassert til siste plass i heatet.

Fredrik Riseth falt for eget grep i et feilslått korridorskifte like før målstreken i kvartfinalen. Han lå da på tredjeplass og hadde en mulighet til å spurte seg inn til andreplass og videre avansement med ekstra voldsomt punch på de siste stavtakene og et bra innslag.

Men mest uheldig av dagens nordmenn må Gjøran Tefre sies å ha vært. Mens han var på startstreken skled han gjennom startporten og noterte seg for tjuvstart, med gult kort fra før ble det nå rødt kort og disk.

Uansett, stang ut for noen, allikevel endte dagen på beste vis for den norske troppen med plassiffer 1 og 2.

Se også: Slik gikk det med damene (to norske i finalen)

Verdenscup Falun
Falun, Sverige - 8. februar 2020

MENN - SPRINT - FINALE - KLASSISK

1. Pål Golberg, Norge 2:51.83
2. Erik Valnes, Norge 2:52.35
3. Alexander Bolshunov, Russland 2:52.75

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus