Herrenes seierspall på 15 km fellesstart under verdenscupen i Falun 2020. FV: Sjur Røthe (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Ivan Yakimushkin (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på 15 km fellesstart under verdenscupen i Falun 2020. FV: Sjur Røthe (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Ivan Yakimushkin (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VC Falun: SJUR RØTHE NUMMER 2

Oppdatert med Røthe- og HC-intervjuer

Man fryktet det skulle bli en selskapsreise på 15 km fri fellesstart under verdenscupen i Falun søndag. Slik ble det ikke.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Man fryktet det skulle bli en selskapsreise på 15 km fri fellesstart under verdenscupen i Falun søndag. Slik ble det ikke gjennom de 6 rundene av 2,5 kilometer, grunnet massiv snømangel. For egentlig var distansen 30 km i et større løypenett.

Hans Christer Holund satte fart på feltet. Oppe og dro var også Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe.

Ut på siste runden var feltet fullstendig sprengt, bare 3 nordmenn og 3 russere utgjorde tetgruppa.

Så satte Alexander Bolshnov virkelig på turboen. Bare Sjur Røthe hang med.

I glidstrekket inn på Lugnet Skistadion kom Sjur bakfra med høyere fart og tok føringen i hesteskoen rett før oppløpet.

Men på de siste meterne inn mot mål hadde Alexander mest trykk i spurten.

Felte Bolshunov i utforkjøring
– Jeg måtte utnytte min styrke i dag og det var siste svingen og finne der det var hardt og jeg hadde kjempegode ski inn på stadion. Men jeg var utrolig sliten. Det var knalltøft løp. La mange gode planer i går og alle planer var mot at det skulle være ganske hardt og samlet. Håper det ble et severdig renn, sier Røthe på NRKs direktesending.

– Mitt scenario var akkurat som det var, bare at jeg skulle ikke kun være først inn på oppløpet, men også i enden av det, legger han til før han fortsetter;

– Bolshunov viste i går at han er en habil sprinter. Var vel bare Pål og Valnes som var bedre enn ham i går. Det er ikke slik at det er ille å tape for ham, men det er surt akkurat nå.

– Må takke Holund i første omgang. Det er han som setter farten fra start og gjør alle ekstremt usikre og nervøse, inkludet meg selv, og jeg må bruke veldig mye krefter på å fighte meg fram. Det er Holund som rett og slett har guts nok til å sprenge feltet.

Sjur Røthe gikk selv klar av uhell, fall og stavbrekk som hindret ham, men underveis kjørte nordmannen faktisk på skituppen til vinneren Alexander Bolshunov, slik at sistnevnte falt og nesten var på vei ut av løypa og over på bar bakke.

Men Bolshunov kom seg raskt opp igjen og på nytt frem i teten.

Ville ikke sitte 6 timer i bil for turmarsj
– Jeg er litt for dårlig på slutten, forklarer Hans Christer Holund overfor NRK om hvorfor det ble 5. plass, 11 sekunder bak vinneren, og ikke ble pallplass på ham i dag.

– Det ligger jo an til et lureløp når det er 13 km fellesstart skøyting. Tenkte når jeg kjørte fra Sjusjøen at jeg ikke hadde lyst til å sitte 6 timer i bil for å gå i2 (intensitetssone 2 som er rolig), så da prøvde jeg å sette standarden i starten.

– Det kostet litt, men det ble et kult løp.

– Løypa er dårlig, må få lov til å si det, men det er ikke noe vi kan få gjort noe med været, det er sånn det er. Det har vært en dårlig vinter, så da gjør vi det beste ut av det. Jeg synes vi utøverne gjorde til at det ble et bra løp og ikke bare et lureløp, poengterte HC Holund.

HC forteller også nå i etterkant at han mener det var verdt den lange bilturen.

– Har ikke vondt av å trene på litt fellesstart og litt knuffing.

Se også: Slik gikk det med damene (5 norske i topp 8)

Verdenscup Falun
Falun, Sverige - 9. februar 2020

Menn - 15 KM - FELLESSTART - FRI

1. Alexander Bolshunov, Russland 33:10.3
2. Sjur Røthe, Norge 33:11.1
3. Ivan Yakimushkin, Russland 33:20.0

* Komplette resultater


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus