-->

Veerpalu vant i Davos

Andrus Veerpalu gikk årets første toppløp og vant som han ville på 15 kilometer klassisk i Davos.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Veerpalu gikk fort fra start og så ut til å ha god kontroll på løpet. Rett bak den rød gruppen gikk imidlertid russeren Nikolai Pankratov et kjempeløp og var nære på å snappe seieren fra Veerpalu. Pankratov gikk fortere enn Veerpalu mot slutten og kom i mål bare 2,5 sekunder bak. Det holdt til en overraskende andre plass. Pankratov presenterte seg for verden da han ledet etter 12 kilometer på 15 kilometer klassisk i Kuusamo. Den gang sprakk han og ble nummer seks, nå holdt han helt inn. Anders Södergren ble nummer tre.

Ingen av de norske klarte å kjempe om en plass blant de fem beste. Nærmest var Jens Arne Svartedal som åpnet bra, men hadde en litt fallende kurve utover i løpet. Svartedal ble beste nordmann med sin 7. plass. På plassen bak fulgte Frode Estil. Kuusamo-vinner Anders Aukland hadde en dårlig dag og ble til slutt nummer 23.

Mest gledelig med norske øyne i dag var unggutten Eldar Rønning sin 16. plass. Et meget godt løp av 21-åringen fra Skogn som er på sprintlaget denne sesongen. Det blir meget spennende å se hva han kan få til på den klassiske sprinten i Val di Fiemme på tirsdag. Jan Egil Andresen gikk også et bra klassiskrenn og ble nummer 28.

Øvrige norske:

11. Kristen Skjeldal

70. Tore Bjonviken

84. Håvard Bjerkeli

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut