-->
BLINK direktelinker rett under nyhet nr. 2
RESULTATER: Meråker Mountain Challenge| Andre konkurranser
Vegard Bjerkreim Nilsen på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Vegard Bjerkreim Nilsen på landslagssamling i Val Senales høsten 2014. Foto: Birk Eirik Fjeld.

Vegard Bjerkreim Nilsen: - Overrasket over gjennombruddet

Med videointervju

Få hadde hørt om Vegard Bjerkreim Nilsen da han i verdenscupdebuten i Nove Mesto gikk videre til kvartfinalene og også var nærme en semfinaleplass. Selv var også 21-åringen litt overrasket over de store stegene han tok forrige sesong.

Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Han gikk rett inn på rekruttlandslaget etter gjennombruddet i sin første sesong som senior. Vegard Bjerkreim Nilsen markerte seg allerede fra start av med sterke sprintresultat i Skandinavisk cup i Vuokatti og Skellefteå.

Da gikk det ikke langt tid før telefonen fra Skiforbundet kom og ville ha med sørlendingen til å representere Norge i utlandet.

- Da telefonen kom tenkte jeg: oj, dette er stort, dette blir gøy. Men hele uka før gikk jeg å grudde meg litt. For det hjelper ikke å bli tatt ut viss man ikke går videre fra prologen, da blir man liksom litt glemt.

- Men jeg klarte å komme meg videre og var nærme en semifinaleplass også. Det var veldig gøy, oppsummerer den ferske rekruttlandslagsløperen som definitivt ikke ble glemt etter oppvisninga i Tsjekkia.

To ganger har han fått sjansen i verdenscupen og to ganger har han tatt seg videre fra prologen. I mars tok han tre steg opp fra 19. plassen i Nove Mesto til en 16. plass i den klassiske sprinten i Drammen. I år håper han å avansere enda litt lenger.

- Man har jo alltid lyst til å nå lenger enn det man har gjort før. Med litt flere sjanser så er kanskje muligheten større for en stang-inn.

At det store gjennombruddet i verdenscupen skulle komme allerede i fjor, var 21-åringen litt overrasket over.

- Som sisteårsjunior var jeg ganske langt unna en kvartfinale i verdenscupen. Treningsåret etter det gikk veldig bra, selv om jeg fikk en ankelskade på fotballtrening. Men da fikk jeg heller trent en del alternativt.

- Litt overrasket er jeg nok over at jeg tok så store steg i fjor, sier Bjerkreim Nilsen som er yngre bror av tidligere landslagsløper Betty Ann og orienteringsløper, motbakkeløper og triatlet, Inger Liv.

Lillehammer-løperen er helt klar på hva som er hans største styrke som sprinter.

- God taktisk. Jeg er kanskje ikke så veldig hurtig, men jeg prøver å tenke igjennom hva som kan skje i de forskjellig heatene og hvor man må ligge for å spare mest mulig krefter til slutten.

Se hvordan Vegard Bjerkreim Nilsen beskriver hvordan det var å bli tatt ut til verdenscupen for første gang i videointervjuet fra Val Senales under.


Film fra Langrenn.com - LangrennsTV på YouTube. Foto/redigering: Gjermund Midtbø.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut


blog comments powered by Disqus