Vegard Ulvang. Foto: NordicFocus.

Vegard Ulvang. Foto: NordicFocus.

Vegard Ulvang: - Arbeidsidé fra en kreativ arrangør

- Debatten rundt innføring av såkalt "slalåm-langrenn" har preget langrennsmedier den siste uka, innleder Vegard Ulvang i et leserinnlegg her på Langrenn.com.
Tips en venn  Skriv ut

Leserinnlegg fra Vegard Ulvang
Leder FIS langrennskomité

Debatten rundt innføring av såkalt ”slalåm langrenn” har preget langrennsmedier den siste uka.

Og som vanlig når nye konkurranseformer i langrenn diskuteres, har det vært stort engasjement og sterke ytringer.

Da saken har begynt å leve sitt eget liv i media kommer her noen faktaopplysninger om opprinnelsen til forslaget. NRK fikk dessverre ikke plass til dette i sin reportasje om saken før helga.

Under FIS sine langrennsmøter i Zürich for 14 dager siden ble rammene for verdenscupkalenderen fram til 2015 vedtatt.

I sesongen 2011/2012 blir Polen med Szklaska Poreba ny arrangør. De har jobbet med prosjektet sitt i fire år og har et anlegg med løyper godkjent for alle langrenns-konkurranseformer.

Under møtene la de fram en idé de hadde med arbeidstittelen “World Uphill Trophee”. De presenterte ei løype opp en “slak slalåmbakke” delvis følgende transport veier med en høydeforskjell på cirka 400 meter.

Polakkene viste til at det langrennet i verdenscupen de siste åra med flest TV-seere har vært bakkeløpet i Tour de Ski og at de trodde et slikt løp i en sesong uten mesterskap ville bli populært for en ny arrangør uten tradisjoner og med et svært skiinteresserte publikum.

De mente også at dersom FIS sine løypegodkjennere, tekniske delegerte og racedirektør mente det var forsvarlig så var slalåmbakken deres så slak at det også ville være mulig å kjøre ned den i store svinger.

Reaksjonene fra de ulike landenes representanter var som debatten i Norge delte, og vedtaket i langrennskomitéens eksekutivkomité ble som følger: Test løypa i konkurranse til vinteren og kom tilbake med erfaringene til vårens møte.

Det er altså ikke noe nytt “FIS-forslag” eller undertegnedes nye påfunn som har hisset på seg norske landslagsløpere og andre skiinteresserte nordmenn den siste uka, men en arbeidsidé fra en ny og kreativ arrangør som fortjener seriøs behandling i langrennssportens internasjonale fagkomitéer.

Den endelige beslutningen om arrangøren skal få lov til å prøve dette i verdenscup eller ikke tas av FIS sin langrennskomité's 19 medlemmer.

For ordens skyld så kan jeg berolige bekymrede nordmenn med at komitéen har svært kompetente medlemmer hvis holdninger alltid har vært at langrennssporten skal være seriøs og rettferdig konkurranse i tradisjonelle teknikker for både motbakker og utforkjøringer tilpasset dagens utstyr.

Skihilsen fra
Vegard Ulvang
Leder FIS langrennskomité


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse