RESULTATER: Svensk Mesterskap: Søndag - 30/50 km: Kvinner- Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Vegard Ulvang sammen med daværende norske landslagstrener Trond Nystad under Tour de Ski i Oberstdorf et tidligere år. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

Vegard Ulvang sammen med daværende norske landslagstrener Trond Nystad under Tour de Ski i Oberstdorf et tidligere år. Foto: Felgenhauer/NordicFocus.

VEGARD ULVANG FORKLARER UTFORMING OG FORANKRING AV KONKURRANSELØYPER TIL VM OG OL

I vinter har det vært et par hendelser i langrennsløypene som har skapt ekstra mye engasjement og meningsutveksling.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

I vinter har det vært et par hendelser i langrennsløypene som har skapt ekstra mye engasjement og meningsutveksling.

Friskt i minnet har fortsatt de fleste oppløpet fra Lahti-stafetten hvor det ble en hendelse mellom russeren Alexander Bolshunov og finnen Joni Mäki (se egen sak). I tillegg ble Bolshunov litt senere i vinter involvert i ytterligere en lignende incident, nå med Johannes Høsflot Klæbo, da VM-gullet på selveste 5-mila skulle deles ut i Oberstdorf (se egen sak).

Debatten har vært heftig og her på Langrenn.com har det vært flere leserinnlegg i VM-sakens anledning (se leserbrev 1 og leserbrev 2). Også på vår Facebook-side har det sydet og kokt.

I korte trekk mener noen at Klæbo handlet feil, andre mener at skylden er å finne hos Bolshunov. Det er også de som mener at både Johannes og Alexander er ofre for uheldig utforming av løypene og at det således må være arrangører og/eller det internasjonale skiforbundet, FIS, som er de skyldige i hva som har skjedd.

Uten å gå inn i selve hendelsen på årets VM-5-mil forklarer Vegard Ulvang, leder av langrennskomitéen i FIS, i grove trekk overfor Langrenn.com hvordan løyper blir godkjent og vedtatt.

– Langrennskomitéen med sine 17 nasjoner er ansvarlig for løypene i OL og VM, innleder Vegard Ulvang og opplyser videre at det er etter en grundig prosess som i korthet er slik:

– Arrangørene, stort sett i samarbeid med en godkjent designer (godkjent av regelkommitéen som er underlagt langrennskomitéen). Dette er et fagarbeid og vi har bare fire slike godkjente designere i arbeid i dag, og arbeidet gjøres også i tett dialog med TV-produsenten.

– Dette arbeidet godkjennes av en homologeringsinnspektør - som også er oppnevnt av regel- og langrennskomitéen.

– Den viktigste testen for anlegget er prøve-VM og øvrige konkurranser.

– Tilbakemeldingene fra løpere / trenere og øvrige før VM var stort sett svært positive med unntak av at noen alltid ønsker seg mer eller mindre motbakker. Det politiske ønske for dette er at det skal varierere og gjenspeile terrenget der vi er, forklarer Ulvang før han avrunder;

– Siste del av løypa som det her siktes til har fått mye skryt - også etter VM, - så vidt jeg har registrert etter omlegginga fra forrige VM i 2005.

SE OGSÅ

LESERINNLEGG LEST 27.000 GANGER: – ET INNSPILL PÅ HVOR TYDELIG SAKEN FRA VM 50 KM ER

LESERINNLEGG LEST 114.000 GANGER: – ET INNSPILL PÅ HVOR TYDELIG SAKEN FRA VM 50 KM ER

LEST 12.000 GANGER: GULL TIL EMIL IVERSEN PÅ 5-MILA – KLÆBO FØRST I MÅL – DISKET ETTER KLINSJ MED BOLSHUNOV – BRONSE TIL SIMEN HEGSTAD KRÜGER


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse