Resultater: Rosa sløyfe-løpet| Øvrige resultater nedenfor nyhet 4| Langrenn Pluss| Uttak landslag og team| Podkast - Ski(d)nytt med Elin & Øyvind: Ep. 1| Ep. 2| Ep. 3| Ep. 4|
Fra en tidligere utgave av Toblach/Dobbiaco - Cortina. Arrangørfoto.

Fra en tidligere utgave av Toblach/Dobbiaco - Cortina. Arrangørfoto.

Venter stor strøm av skandinaver til nytt Ski Classics-renn

- Vår inntreden i Ski Classics representerer en mulighet til å bringe rennet til et enda høyere nivå, sier Marco Ghedina og Herbert Santer fra Toblach/Dobbiaco - Cortina.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

39. utgave av det populære dobbeltrennet Toblach/Dobbiaco - Cortina finner sted lørdag 13. februar, med ny 50 kilometers distanse i klassisk stil, og søndag 14. februar 2016, i fristil.

Det er mange spennende nyheter for dette historiske rennet gjennom Dolomittene og Pustertalregionen som hadde hadde sin første utgave i 1977 og er blitt et «must» for langrennsutøvere fra hele verden.

Med sin inntreden i den europeiske kretsen Ski Classics, som omfatter de 10 mest prestisjetunge langdistanseturrenn i Europa, går Granfondo Dobbiaco - Cortina inn i samme liga som Vasaloppet, Birkebeineren og Marcialonga.

- Vår inntreden i Ski Classics er et resultat av jevn vekst takket være intensiv innsats de siste årene, og representerer en mulighet til å bringe rennet til et enda høyere nivå, kommenterer Marco Ghedina og Herbert Santer, henoldsvis president og visepresident i organisasjonskomiteen.

- Med et høyere teknisk nivå ventes også en økning i antall deltakere, spesielt fra Skandinavia. Samtidig som dette er en anerkjennelse av arbeidet som er gjort de siste årene, fortsetter Ghedina og Santer, er det også en motivasjon til å gjøre mere og å gjøre det bedre.

- I tillegg til det rent sportslige er er det også verdt å understreke potensialet dette har for å vise frem våre regioner til et internajonalt publikum da rennene bir vist live på TV i mer enn 20 land, også utenfor Europa.

Granfondo Dobbiaco – Cortina går av stabelen lørdag 13. og søndag 14. februar 201.

Nytt for denne utgaven er at i motsetning til tidligere år vil ikke lørdagen lenger være dedikert til skating.

Lørdag 13. februar går starten for den nye 50 kilometers distansen (tidligere 42 km) i klassisk stil fra Dobbiaco med ankomst i sentrum av Cortina.

Søndag 14. februar går startskuddet for 30 kilometer fristil fra Fiames Nordic Sport Center i Cortina med ankomst i Dobbiacos Nordic Arena.

Begge renn følger den historiske traséen til den tidligere jernbanelinjen mellom Sydtyrol og Dolomittene, et UNESCO naturverdensarvområde, regnet for å være Italias vakreste langrennsrute.

Ruten har vært inkludert av FIS som offisiell Tour de Ski-etappe siden 2010.

Den sagnomsuste alpebyen Cortina d’Ampezzo tilhører Dolomiti Nordic Ski, som tilbyr et stort nettverk av velpreparerte lanngrennsløyper.

* Påmeldingen åpner 1. september på arrangementets offisielle nettside.
* Mere informasjon og overnattingsideer.


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus
Annonse