RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i herrestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i herrestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

VERDENSCUP NOVE MESTO: PALLEN FOR NORGES STAFETTHERRER

DE NORSKE JENTENE LEDET I 3 1/2 ETAPPE

Fredag ettermiddag fortsatte World Cup i Nove Mesto med herrestafetten.

Tips en venn  Skriv ut

Etter verdensmesterskapet i skiskyting i Slovenia og Pokljuka fra 10. til 21. februar har det vært en lang og solid pause for utøverne. Nå har vi flyttet oss over til Tsjekkia hvor det skal være to runder på rad denne og neste uke i Nove Mesto, før det hele avrundes for sesongen med tanke på World Cup i svenske Östersund.

I dag fredag var det herrestafett i Nove Mesto. Distansen er 4 x 7,5 kilometer og 24 nasjoner var påmeldt.

1. ETAPPE

Sturla Holm Lægreid åpnet for Norge skjøt bare fulle hus og kom til veksling kun 3,6 sekunder etter Eric Lesser fra Tyskland som vant åpningsetappen.

---

2. ETAPPE

Johannes Dale fortsatte på andre etappe med fem fulltreffere på liggende, ut fra standplass syv sekunder bak Tysklands Benedikt Doll og med Frankrike nye 16 sekunder bak.

På stående gikk de tre første blinkene rett ned, men så ble det sprekk, tre bom på rad, allikevel berget han seg inn med ikke mere enn en strafferunde. Tyskland ut i føringen, 11 sekunder foran Frankrike og 40 ned til Østerrike. Norge nummer ni, akkurat minuttet bak. Ved veksling hadde dette økt med ett sekund, mens plasseringen var et hakk bedre, altså nr. åtte. Opp til pallen er det bare 15 sekunder.

---

3. ETAPPE

Arnd Peiffer plaffer blinkene rett ned, Frankrike på andreplass sliter og må ty til ekstraskudd. Begge disse lagene er ferdig før resten legger seg på matta. Tarjei Bø fyller raskt for Norge og er ut fra standplass på tredjeplass, Østerrike to sekunder bak. Mellom de tre første er det pluss 29 og pluss 56 sekunder.

Også på stående var det bra driv for Arnd, det ble et ekstraskudd riktignok i flott vintervær, men med tiltagende vind. Frankrike har også god drift, mens det for Tarjei blir mye vind i kroppen og bom på første skudd. Han står lenge og henter seg inn, men bommer på sine ekstraskudd og må ut i strafferunden.

Nå er de tre første Tyskland, Frankrike +26 og Østerrike +85. Norge på syvendeplass, 1:49 bak.

---

4. ETAPPE

Philipp Nawrath fikk med seg stafettpinnen ut på ankeretappen for Tyskland. På liggende innfridde han med å bare bruke et ekstraskudd. Frankrike inn på matta som nummer to gikk på fire strafferunder ved Emilien Jacquelin, mens Johannes Thingnes Bø skyter fullt og dermed er Norge oppe på andreplass, utrolige 1 minutt og 41 sekunder bak Tyskland. Fem sekunder etter er Russland.

På stående er Philipp også sikker som banken i dag og fyller som han skal. Johannes bommer på tredje og fjerde, ny bom på første ekstra, så bom på andre ekstra og han ender opp med en runde. Russland skyter raskt og perfekt og overtar andreplassen, 1 minutt og 46 sekunder etter Tyskland. Norge er nr. tre, 2:03 bak.

Til mål blir det soleklar seier til det tyske mannskapet. Bakfra forsøker Johannes å jakte ned Russland, det går akkurat ikke, det ender med andreplass for russerne 1:21 etter vinnerlaget, mens Norge har 1 minutt og 33 sekunder opp til seieren på sin tredjeplass.

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse