Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Olav Lundanes. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Verdenscup-pallen for Olav Lundanes

– Det er krevende å holde et høyt nivå gjennom en hel verdenscupsesong, påpeker Olav Lundanes.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Olav Lundanes hadde ikke sjanse til å matche de beste under sprinten som avsluttet verdenscupen i orientering. Matthias Kyburz fra Sveits vant sammenlagt.

Seieren på sprinten i tsjekkiske Mladá Boleslav gikk til svensken Jonas Leandersson, som fullførte løypa på 14.53 minutter. Han vant foran belgieren Michiels Yannick og nevnte Kyburz.

Norges beste orienteringsløper, Olav Lundanes, uttalte før helgen at han ikke hadde gitt opp sammenlagtseieren i verdenscupen. Men avstanden opp til ledende Kyburz var stor, og i det siste løpet gikk det ikke sunnmøringens vei.

Lundanes ble klokket inn 15.58 på sprinten, noe som kun holdt til en skuffende 24.-plass. Han endte dermed med 470 verdenscuppoeng og beholdt 3.-plassen han hadde før helgen.

Kostbare feil

– Jeg gjør en del store veivalgsfeil, og det koster meg mye tid, konkluderte en skuffet Lundanes etter sprinten.

– I sprintløpene i Finland og Norge tidligere i høst har det ikke vært denne type veivalgsorientering. Og når jeg blir stilt overfor det i dag, gjør jeg feil stort sett hver gang.

Kyburz vant verdenscupen suverent med 596 poeng, mens hans landsmann Daniel Hubmann, som ble nummer seks på sprinten i Tsjekkia, ble toer med 538.

– Det er krevende å holde et høyt nivå gjennom en hel verdenscupsesong. Men denne verdenscupfinalen her i Tsjekkia gikk verre enn jeg hadde fryktet, sa Lundanes.

Alexandersson vant igjen

Beste norske løper på herresprinten var Trond Einar Moen på 10.-plass. Kasper Fosser ble nummer 17, Øystein Kvaal Østerbø nummer 23 og Jon Aukrust Osmoen nummer 25.

I kvinnenes verdenscup ble det suveren seier til svenske Tove Alexandersson, som satte kronen på verket ved å vinne den avsluttende sprinten med 22 sekunds margin.

Beste norske kvinneløper søndag ble Kamilla Olaussen på 18.-plass. Hun ble nummer 11 i verdenscupen sammenlagt.

* Komplette resultater alle finaleløpene i verdenscupen


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut