F.v. Ole-Bjørn Mælandsmo, Heddal IL Langrenn. -  Terje Wold, Skarphedin Langrenn. -  Terje Mognes, IL Skade Langrenn og Tormod Hynne, prosjektleder TelemarksVeka.

F.v. Ole-Bjørn Mælandsmo, Heddal IL Langrenn. - Terje Wold, Skarphedin Langrenn. - Terje Mognes, IL Skade Langrenn og Tormod Hynne, prosjektleder TelemarksVeka.

Verdenscup til Norge

TelemarksVeka satser stort

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

TelemarksVeka har blitt arrangert siden 2017 med stor suksess. Høye seertall på TV 2 og godt besøkte arrangementer har ført til svært stor markedsføring av hele Telemark. I 2022 har TelemarksVeka mye å revansjere etter to år der covid-19 har påvirket konseptet. Og dette skal utføres på en måte som gjør TelemarksVeka til det mest synlige og inkluderende idrettsarrangementet i regionen, noensinne.

I samarbeid med Norges Skiforbund skal idrettslagene IL Skade Langrenn, Heddal IL og Skarphedin Langrenn arrangere verdenscup på rulleski under TelemarksVeka 2022. Fredag 24.juni arrangeres verdenscupåpningen på Notodden Energi Grønkjær Arena med individuell start. Lørdag 25.juni er det verdenscup i sprint i Bø sentrum, før Kanalrennet avslutter med verdenscup i langløp over 24 og 48 km i Lunde.

Norges Skiforbund sin søknad om å gjennomføre arrangementet ble innvilget av FIS sitt rennstyre nylig. Det forventes deltagelse fra 10-12 nasjoner og lagene skal innlosjeres hos blant annet Studentsamskipnaden i Bø. TelemarksVeka har siden langt tilbake en formell avtale med Norges Skiforbund som innebærer at alle landslagene og samtlige utøvere vil stå på startstreken i løpet av rennhelgen. I tillegg til stor reiselivsmarkedsføring, tv-show, turné i fylket på sosiale medier m.m. vil dermed TelemarksVeka igjen by på mye god underholdning viaTV 2 sine kanaler.

Sportsredaktør i TV 2, som vil sende alle rulleskikonkurransene direkte, Vegard Jansen Hagen sier dette: 

- Vi ser frem til å bygge på et mangeårig samarbeid med de ambisiøse arrangørene av TelemarksVeka. Verdenscupstatus er en ny bekreftelse på at det gjøres mye riktig rundt dette eventet. Telemarksveka er både mer spisset og mer inkluderende enn noen gang. TV 2 Sporten er glad for å være en del av denne satsingen på en real sommerfest for vinterstjerner.

Prosjektleder i TelemarksVeka, Tormod Hynne har følgende kommentar: 

- Vi tar ny sats sammen med TV 2, Norges Skiforbund og en rekke andre særidretter innen paraidrett. Som arrangør skal vi være nådeløse på inkludering og likestilling innen idretten, samtidig som vi legger til rette for at verdens beste skiløpere skal trene og konkurrere i vår region gjennom en hel uke. World Cup på rulleski er en ny fjær i hatten for arrangementet og vi takker Skiforbundet for støtten i en lang prosess mot innvilget søknad. Idrettslagene i Notodden, Midt-Telemark og Nome kommune starter nå jobben med planleggingen. World Cup i skisportens vugge skal bli en stor folkefest siste helgen i juni 2022.

Under de siste ukers høstmøter i FIS er det blitt bestemt fire World Cup-helger på rulleski kommende sesong. Åpningshelga er i Telemark 24.-26. juni, mens det fortsetter i august i Otepää, Estland og Madona, Latvia. World Cup-finalen går i Italia i september. Det er over 10 år siden sist det ble arrangert VM og World Cup-renn på rulleski i Norge. Alle de norske langrennslandslagene vil være med i forbindelse med TelemarksVeka siste uka i juni neste år.  

- Vi gleder oss til å være endel av et spennende arrangement med flere TV-sendinger, sier langrennssjef Espen Bjervig.

For FIS er det også fint å kunne presentere Norge som vertskap for verdenscupen på rulleski etter et langt fravær.

- Etter 10 år med pause er det flott å komme tilbake til Norge med FIS verdenscup på rulleski. Å arrangere dette i Norge er bra for utviklingen av både sporten og promoteringen. Vi håper at verdenscuparrangementet vil bringe sammen en god blanding av idrettsutøvere fra forskjellige nivåer og nasjoner, inkludert Norges beste langrenns utøvere. Arrangørene i TelemarkVeka har presentert gode arenaer og konkurranseformater som forhåpentligvis vil skape god underholdning for tilskuere og TV-seere, sier formann i rulleskikomiteen i den FIS, Martins Niklass.

Fra og med 2022 blir TelemarksVeka nådeløse på inkludering både under arrangementet og i arbeidet mot samarbeidspartnere, reiselivet og samfunnet generelt. TelemarksVeka skal gi et viktig arbeid stor nasjonal synlighet der budskapet er at alle skal ha like muligheter enten som idrettsutøver, turist eller innbygger i regionen. Det er derfor svært gledelig å kunne invitere ParaVeka og flere idrettslag på Notodden med i prosjektet. I samarbeid med Olympiatoppen, forskjellige særidretter, fylkeskommunen, Visit Telemark og et stort bedriftsnettverk skal TelemarksVeka utfordre og være en viktig nasjonal stemme for et meget viktig budskap. At Notodden nå blir en likeverdig del av TelemarksVeka på lik linje med Midt-Telemark og Nome vil styrke både konseptet og innholdet i TV2-samarbeidet. TelemarksVeka lyser i dag ut en ny 100% stilling som skal bidra til at alle målsettinger blir nådd på både kort og lang sikt.

TelemarksVeka har i 2022 et budsjett på i overkant av 7 millioner kroner, og er et spleiselag mellom kommuner, Kulturdepartementet, Vestfold-Telemark Fylkeskommune, næringsliv og diverse stiftelser. TelemarksVeka er driftet som et prosjekt i Visit Bø AS.

World Cup-program Telemark 2022
24. juni: 10/15 km, fri teknikk, Grønkjær Arena Notodden
25. juni: Sprint, fri teknikk, Bø
26. juni: 25/50 km, klassisk, Lunde.

Foreløpig program rulleskiverdenscupen 2022


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Svenskenes store OL-håp William Poromaa må reise hjem fra høydesamling i Val Senales bare noen dager etter at svenskene startet sin landslagssamling i den populære italienske alpedestinasjonen. Her fra Blink-festivalen i sommer, der Poromaa var på pallen i Lysebotn Opp. Foto: Blink/Atle Mork

William Pooroma må reise hjem fra høydesamling

Svenskenes store håp for OL stoppes av sjukdom nok en gang.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg og Charlotte Kalla under verdenscupen i Oslo og Holmenkollen. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Hva kreves for å bli en god langrennsløper?

Kommentar til debatten omkring spiseforstyrrelser

Christoffer Callesen under et langt brudd med Kjetil Hagtvedt Dammen i Vasaloppet 2016. Foto: Rauschendorfer / NordicFocus

NRK vil sende ut Callesen som reporter midt i tetgruppa

Satser stort på langløp i vinter

Tidligsnøen er klar flere steder i landet, men hvordan får du mest ut av den? Foto: Destinasjon Trysil

Trening på tidligsnø: Hvem, hva og hvordan

Slik får du mest ut av tida i tidligsnøløypene.

Annonse