Jonna Sundling på medietreff i oktober 2021. Foto: Johan Trygg/Längd.se

Jonna Sundling på medietreff i oktober 2021. Foto: Johan Trygg/Längd.se

Verdensmester Sundling frustrert etter flere sykdomsavbrekk

Jonna Sundling dro hjem fra VM i Oberstdorf som dobbel verdensmester og med masser av selvtillit før OL i vinter. Sommer- og høsttreningen har derimot ikke gått på skinner for 26-åringen.
- Jeg hadde en periode som var ekstremt utfordrende mentalt, forteller Sundling til Längd.se.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Verdensmester Sundling har vært litt anonym foran OL-vinteren. Hun deltok ikke under rulleskikonkurransene i Trollhättan i slutten av august og dro deretter på det tre uker lange høydeoppholdet med landslaget i Frankrike.

- Det har vært litt av en berg og dalbane. Jeg ble syk i slutten av juli, ble frisk og deretter syk igjen. Jeg hadde en periode som var ekstremt utfordrende mentalt. Å behøve å ta det helt med ro og ikke kunne trene det jeg ville var tøft, forteller Sundling når Langd.se treffer henne på landslagets medietreff i Stockholm i går.

- Det var ikke noe som man vil ha i sin hverdag som eliteutøver i en utholdenhetsidrett, fortsetter løperen som representerer Piteå Elit.

Var det utfordrende for tålmodigheten?
- Man ble litt stresset, men etter hvert aksepterte jeg situasjonen. Nå er jeg på banen igjen og kroppen kjennes relativt bra. Jeg er motivert og klar for det som skal komme.

Prioriterte bort pappas 50-årsdag
Jonna hadde virkelig fokus på å gjøre alt rett for ikke å dra på seg noen infeksjoner. Det hjalp dessverre ikke denne gangen.

- Jeg hadde virkelig gjort alt i min makt for ikke å bli syk. Prioritert bort min pappas 50-årsdag, venner og slekt og by- og butikkbesøk. Men man blir vel syk av og til uansett hvor mye man prøver å forhindre det. Det var likevel frustrerende når man hadde gjort så store tiltak for ikke å bli syk - dessuten to ganger.

- Det var ikke gøy, men nå er det historie og jeg ser framover.

Forrige høst måtte du dra litt i håndbremsen fordi du var sliten. Er det litt motsatt nå?
- Ja, jeg har hatt litt trøblete høster rent historisk. Oftest bar jeg vært sliten. Nå har jeg unngått det og heller vært syk.

Du kan ikke øke treningsbelastningen for fort nå?
- Nei, det blir en liten restart og med en gradvis økende belastning. Jeg har, tross alt, hatt en god følelse i treningen de siste ukene og bare det å kunne være ute og gjøre jobben er deilig. Så er det heller ikke så dumt å la kroppen få hvile litt noen ganger, sier Sundling.

I vår fortalte du om hvor bra selvtillit du hadde under VM-konkurransene og hvor godt forberedt du var. Det har du med deg nå før OL. Du vet hva du skal gjøre før et mesterskap?
- Man ønsker at det bare hadde vært å fulgt en oppskrift som helt sikkert fungerte, men sånn er det ikke. Men selvfølgelig, jeg tar med meg følelsen fra VM og har lyst på mer suksess. Det er ikke sånn at jeg er fornøyd.

- Jeg håper på og sikter mot OL-sprinten. Den går i skøyting som alltid har vært min favoritt.

Det ventes spesielle forhold under OL med høyden og kald, trå snø. Hva tenker du om det?
- Jeg forbereder meg på alt. Hvis man bare tenker at det er en type forhold som kommer til å bli aktuelt, kan man lett bli sjokket hvis det viser seg og ikke stemme.

Les også:

Splid innad i det svenske laget


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse