-->
Foto: Kjell Erik Kristiansen

Foto: Kjell Erik Kristiansen

Vibeke satset alt

DAVOS.Kanskje åpnet jeg litt for hardt, sier Vibeke W. Skofterud ettertenksomt, men Slitu-jenta smiler likevel. Hennes femte andreplass i verdenscup følges som en seier.
Ingen kunne følge Virpi Kuitunens sisterunde.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Allerede på fredag sa Vibeke til langrenn.com at hon har hatt problemer med at hun åpner for hardt og ikke greier å stå distansen helt ut.

I Davos gikk hun for første gang ut på siste startnummer, etter at Marit Bjørgen ikke kom til start.
Og ingen skal anklage Vibeke for ikke å satse. 27-åringen ga ”full pupp” fra start og tok ledelse etter bare 1,8 kilometer. En ledelse hun holdt store deler av løpet.

- Men det var ikke mer igjen på slutten, medgir Vibeke, som måtte se seg slått av Kuitunen med 10,9 sekunder.

Da skal vi ta i betraktning at den finske storstjernen lå 11 sekunder ETTER Skofterud før den siste 3,3 kilometer lange runden.

Men Vibeke hadde god margin bakover til Aino Kaisa Saarinen og Kristin Størmer Steira, som delte tredjeplassen. De var nesten 13 sekunder etter Skofterud.

Steira var den som bortsett fra Kuitunen avsluttet mest imponerende. Fra en beskjeden 12.plass etter en runde kom Kristin sterkere og sterkere og havnet til slutt på pallen. En bra beskjed foran Tour de Ski.
Therese Johaug hadde ikke dagen og var aldri skikkelig med i rennet. Hun havnet til slutt på en 20.plass. Kristin Mürer Stemland var på 22.plass etter en sterk avslutning, mens Ingrid Aunet Tyldum var fornøyd med sin 32.plass. Ungjenta fra Overhalla gikk et jevnt og godt planlagt løp, der hun bare hadde 5,5 sekunder til verdenscuppoeng.
Marit Bjørgen beholder ledelsen i verdenscupen totalt, selv om Kuitunen tok inn 100 poeng.

- Men jeg har allerede gitt bort 200 tidligere i vinter, så det behøver jeg, mener Kuitunen.

Nå har den norske lagledelsen diskutert om Marit skal starte i Rybinsk for å forsøke å ta igjen noe av det hun tapte i Davos, men det er ikke sikkert at det er praktisk mulig. Skiforbundet har for lenge siden måttet levere inn navnene på de som skal til Russland på grunn av visum-søknader, og Marits navn var ikke med på den lista siden hun hadde bestemt seg for å stå over rennene i Russland…

- Hvis hun nå vil stille opp og det er praktisk umulig, synes jeg det er en skandale at FIS legger verdenscuprenn på steder for det er så vanskelig for nasjonene å få med sine løpere, sier dametrener Egil Kristiansen.

* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut