Vidar Løfshus

Vidar Løfshus Foto: Ivar Haugen

Vidar Løfshus ny landslagssjef

Går over i en ny rolle som landslagssjef for langrennslandslagene fra 1. mai.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst

Etter to dager med møtevirksomhet på Gardermoen, er det klart at Vidar Løfshus også får ny jobb i skiforbundet. Sportssjeftittelen blir dermed borte i langrenn.

Løfshus har hatt ulike roller i fem sesonger, men i den nye organiseringa til langrenn blir han ansvarlig for elitedelen.

- Vi fikk den mannen vi ville ha og som var førstevalget vårt. Han har veldig gode kontakter inn mot det faglige forskningsmiljøet og Olympiatoppen. Vidar var også ønsket av trenerne, sier langrennssjef Åge Skinstad.

Løfshus ble første gang ansatt i 2006 som assistenttrener både på allroundlaget og på sprintlaget. Fem år senere blir han dermed «sjefen» til alle trenerne. Løfshus er utdannet siviløkonom og bor i dag i Vestby syd for Oslo.

41-åringen er opprinnelig fra Meldal i Midt-Norge. Han var i 2004-2005- og fra 2005-2006-sesongen ansvarlig for de amerikanske sprintløperne.

Selv var han en habil langrennsløper på Postgirolaget på midten av 1990-tallet. Den nye landslagssjefen har blant annet en tredjeplass i Vasaloppet, samt en niendeplass fra NM-tremila på merittlista på 90-tallet.

Ydmyk landslagssjef
- Det er ingen tvil om at jeg er stolt av å bli utnevnt til landslagssjef for norsk langrenn. Dette er en ettertraktet jobb, og jeg er veldig ydmyk i forhold til den jobben som skal gjøres. Jeg ser dette som en stor utfordring, men målet er å videreføre det gode arbeidet som er gjort i mange år. Målet er å løse utfordringa med å videreføre den suksessoppskrifta som vi har hatt siste sesongene. Om nødvendig skal vi kjøre prosesser slik at vi får hevet oss enda mer, sier Løfshus.

Han blir overordnet ansvarlig for alle i trener- og støtteapparatet. Samtidig blir han ansvarlig for alle uttak til verdenscup, mesterskap og til andre internasjonale renn.

Det blir landslagsuttak i Geilo i forbindelse med Skarverennet fredag 29. april.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut