OL TOKYO - PROGRAM og RESULTAT| UTVALGTE RESULTATER| NM Friidrett Junior| RESULTATER ØVRIGE mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| UTTAK LANDSLAG OG TEAM
Kine B

Vil beholde stafettplassen

Kine Beate Bjørnås gjorde en god jobb som startkvinne på stafetten i Gällivare i går. Det er en plass hun satser på å beholde.
Tips en venn  Skriv ut
Annonse

- Det er klart at jeg ønsker å beholde plassen på laget i VM. Derfor var det viktig for meg å prøve å bevise meg plassen verdig når jeg fikk sjansen. Målet mitt var å holde teten helt inn, og det klarte jeg sånn noenlunde, sier Bjørnås.

I Gällivare gikk hun startetappen, og hun trivdes med det. Men hun er ikke fremmed fra å gå andre etapper.

- Det er egentlig det samme hvilken etappe jeg går. Så lenge jeg er med er jeg fornøyd. Men 1. etappen er en fin etappe det. Det er både artig og spennende, sier 24-åringen.

Også lørdag viste hun at formen er bra med sin 15. plass på 10 kilometer klassisk lørdag.

- Det var en grei åpning. I hvert fall bedre enn i fjor, så jeg er kjempefornøyd. Jeg hadde håpet på en plass blant de 20 beste, og det gikk jo greit, sier Bjørnås.

Det har vært veldig kaldt i Gällivare, og helt fram til starten på stafetten vurderte de norske løperne og lederne om de i det hele tatt skulle stille til start.

- Det var kaldt, men det gikk bra med meg. Det var verst på fingrene og tærne. Jeg har ikke plagdes med kulde før heller, sier Varden-løperen.

Landslaget blir nå værende i Gällivare fram til onsdag. Da setter de seg på bussen og drar til neste helgs verdenscupløp i Kuusamo.

- Det er fint å gå her bortsett fra at det er litt kaldt. Nå er det meldt litt mildere. Det er tre mil med oppkjørte skiløyper her nå. I dag blir det en rolig langtur for å få helgens løp ut av kroppen. I tillegg blir det kanskje en styrkeøkt. Tirsdag blir det to kortere økter, med litt hurtighet. Onsdag blir det også en kort økt før vi reiser til Finland. Torsdag kjører vi litt drag for å bli klar til fredagens konkurranse, forklarer Bjørnås.

Sesongens store mål er selvsagt VM i Oberstdorf.

- Det er klart at jeg satser på å få gå der. Jeg håper på å få gå jaktstarten, stafetten og 30 kilometeren i klassisk. I tillegg vil jeg komme meg inn blant de ti beste i et verdenscupløp i løpet av sesongen. Det tror jeg er realistiske mål, sier hun, og er ikke redd for å være for tidlig i form.

- Jeg føler at jeg har mer å gå på og har ikke slipt opp så veldig mye. Så jeg føler meg trygg på at jeg har mer inne, sier Kine Beate Bjørnås.


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut