Vil bygge inntil 50 skitunneler

Leserinnlegg av Jonny Haldorsen

I magasinet SkiSport nr. 8 side 40 for 2006 har jeg en artikkel om skitunneler og skiparker. Etter at vi nå nærmer oss slutten av desember og det fremdeles er opp mot 10 varmegrader ute, så er jeg overbevist at vi
snarest mulig må få bygget skitunneler i landet.
Tips en venn  Skriv ut

En skitunnel i utgangspunktet være beregnet for langrenn og skiskyting, men kan også bestå av mindre hoppbakker og skibakker for slalom og skilek der det ønskes.

I artikkelen i SkiSport skriver jeg at det må bygges opp mot 15 skitunneler i landet. Etter å ha studert utviklingen i klima og innsett hvilken vei dette går med hensyn til snøsikre vintere, er jeg kommet frem til at det må bygges opp mot 50 skitunneler i landet, kanskje enda flere. Men de kan være mindre enn tunnelen i Torsby, gjerne rundt 700 meter, og kanskje bare være i drift fra midt i oktober til vinteren har satt seg - i fremtiden kanskje i februar de fleste steder. Dette for å holde driftsutgiftene nede. Og driften må finansieres på samme måte som man finansiere driften av fotballhaller, idrettshaller og svømmebasseng.

Der det i fremtiden blir klima for det, og dette må utredes og kartlegges, kan vi anlegge skiparker, hvor min definisjon står i SkiSport.

Og til slutt; det er ikke mer unaturlig med skitunnel enn fotballhall. Det er bare det at vi er litt sene å komme i gang i skiidretten. Når man i Sortland kan bygge en fotballhall til rundt 90 mill. kroner, kan vi bygge
skitunneler til en betydelig lavere pris. Og greier vi å standardisere anleggene og kanskje bygge store deler i lavkostnadsland, så er dette fullt mulig å realisere.

Kom gjerne med kommentarer, positive og mindre positive, vedrørende skitunneler. Hvordan er forøvrig skiforholdene der du bor, er det lett å holde på løperne uten snø? Hva når hele vinteren blir uten snø? Og 2007 er beregnet å bli det varmeste året i historien, blir det lettere å få snø der du bor da? Dette kan du diskutere her!!!


* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut