-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Vil ha hjelperolle i touren

Odd Bjørn Hjelmeset innser at han ikke er noen sammenlagtkandidat under Tour de Ski, men vil gjerne hjelpe lagkamerater underveis.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Odd Bjørn Hjelmeset har ikke fått helt den sesongstarten han håpet på. Lørdag ble han slått ut i sprintprologen, mens søndag måtte han stå over 15 kilometer klassisk på grunn av kulde. Nå håper veteranen på en plass i troppen til Tour de Ski, som går av stabelen om bare 25 dager.

Bra for skisporten
- Jeg ønsker å gå Tour de Ski. Jeg tror nok ikke jeg har noen sjanse sammenlagt, men jeg kan være med å hjelpe folk. Jeg tror det er bra for skisporten at det har kommet en konkurranse som Tour de Ski, sier Odd Bjørn Hjelmeset til langrenn.com.

I sommer har Hjelmeset slitt med både virus og skader. Det har ikke blitt like mye trening som tidligere, men Hjelmeset mener formen skal være god nå i starten av desember.

- Jeg har trent bra i det siste og disse to helgene i desember bør jeg være i form i. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt i sesongoppkjøringen med viruset som tok lang tid og det ble nok hakket mindre trening. Jeg får imidlertid ikke gjort noe med treningen jeg mistet i sommer nå, forklarer Hjelmeset.

Foto: Trond Harald Sand

Til Davos i dag
Etter rennene i Davos planlegger Hjelmeset å bli igjen for høydetrening. Som han uttalte tidligere i høst mener Hjelmeset man skal være godt forberedt for høydetrening.

- Det provoserer meg når folk sier de har full kontroll i høyden. Mange tror man takler høyden likt, men unge skiløpere har ingenting der å gjøre. Det er kun for å sette prikken over i`en. Jeg sier ikke det er farlig, men det er lett å gå på en smell, uttaler landslagsløperen.

Det norske laget som skal gå verdenscuprennene kommende helg setter seg i dag på flyet med retning Davos. Petter Northug jr er etter helgens renn på Gålå klar for å komme tilbake i verdenscupsirkuset.

Hele uttaket kan du se på langrenn.com kl 14.00 i dag. Uttaket til verdenscuprennene i Rybinsk blir også mest sannsynlig offentliggjort i dag.


* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut