-->
Foto: Øyvind Hellem

Foto: Øyvind Hellem

Vil ikke samarbeide

Team Xtra personell har innbudt Team Fast til samtaler om samarbeid i langløpene, uten respons fra konkurrenten.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Manager i Team Xtra personell, Nils Marius Otterstad, hadde håpet på et samarbeid under langløpene i vinter med Team Fast. Det blir trolig ikke tilfelle.

Mer taktikk enn tidligere
- Vi sa det allerede tidlig i år at vi ønsket et samarbeid med Team Fast men har ikke fått noen respons. Jeg skjønner ikke at folk er så strenge med egne team, det må da være bedre å samarbeide, sier Nils Marius Otterstad til langrenn.com.

Otterstad trekker paralleller til sykkelsporten, der konkurrerende lag går sammen om å ta igjen utbrytergrupper. Det blir mer og mer taktikk i langløpene, hvor det alltid er fellesstart.

- I sykkelsporten ser vi at lag går sammen om å sette opp farten og dra inn ryttere mot slutten av rittet. Særlig i langrenn der det er små lag ville dette også helt klart vært en fordel, uttaler manageren.

Gi og ta
Otterstad mener dette er en gjenganger i skimiljøet.

- Hvorfor kan vi ikke gi og ta litt isteden. Det virker så internt, medgir en oppgitt Otterstad.

Til helgen går det første langløpet i FIS Marathon cup av stabelen. Otterstad ser ikke bort ifra at Anders og Jørgen (Aukland) allikevel kommer til å prate litt med de norske konkurrentene underveis i rennet.

- Vi får se hva Anders og Jørgen får til. De kommer nok til å prate sammen med Frode (Estil) og Thomas (Alsgaard) underveis, forsikrer han.

Noen klar taktikk på forhånd av det 42 kilometer lange fristilsrennet La Sgambeda har ikke brødrene Aukland.

- Det er mye taktikk i rennene og de vil nok legge mye av taktikken underveis. De ser nok an dagsformen og hvem som eventuelt blir pakket inn av konkurrentene, mener Otterstad.

Anders og Jørgen dro mandag ned til høyden for å akklimatisere seg til rennet. Dette gjør de etter gode erfaringer fra tidligere renn i høyden.
* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut