-->
Foto: Trond Harald Sand

Foto: Trond Harald Sand

Vil vise at han har noe i WC å gjøre

Anders Gløersen kom ikke med på laget til Kuusamo. Nå får han imidlertid sjansen i Rybinsk om to uker og den sjansen planlegger han å bruke godt.
Tips en venn  Skriv ut

Uleselig tekst

Bli abonnent – Full tilgang til alt det gode stoffet!


Allerede abonnent?
* Klikk her for å logge inn

Få hele Langrenn Pluss (+)
Velg abonnement*
Abonnementsvilkår*

Du gir med dette godkjennelse til at Langrenn.com AS automatisk fornyer ditt abonnement frem til du selv sier dette opp. Komplette vilkår er tilgjengelig her.

Uleselig tekst
Anders Gløersen var den store overraskelsen under sprinten på Beitostølen for to uker siden. Mange forventet at han skulle få en plass i troppen til Kuusamo, men det skjedde ikke. Begrunnelsen var den harde motbakken inn mot mål i Kuusamo. Nå velger landslagsledelsen å gi han sjansen i russiske Rybinsk 15-16. desember.

Skuffet over Kuusamo- uttak
- Det er moro å få sjansen i verdenscupen. Jeg ble litt skuffet etter at jeg ikke fikk gå i Kuusamo, men nå får jeg prøve å vise at jeg har noe i verdenscupen å gjøre, sier Anders Gløersen til langrenn.com.

Målet er å få gå flere verdenscuprenn utover vinteren. I første omgang er det sprint han kan hevde seg best i, men på sikt ønsker Team Manpower- utøveren å ta steget også i distanserenn.

- Jeg har ikke satt meg noe resultatmål for helgen, men det er mye som spiller inn om jeg får gå videre verdenscup eller ikke. Det er sprint jeg har hevdet meg best i både i fjor og i år, men jeg satser egentlig mot allround. Det blir nok ikke verdenscuprenn på distanse utenom nasjonal kvote, forklarer Gløersen.

Foto: Trond Harald Sand

- Føler meg sterk
Denne helgen har han gått renn på Gålå. En åttendeplass på sprinten lørdag og 20. plass på 15 kilometer fri teknikk søndag holdt til verdenscupdeltakelse.

- Jeg er ikke helt fornøyd med helgen. En åttendeplass på sprinten er ikke bra nok føler jeg, men det var litt vanskelige forhold. Jeg følte meg sterk, men kom ikke frem i feltet ettersom det var mye løssnø og vanskelig å manøvrere seg fremover. Jeg fikk ikke vist het hva jeg er god form, men det er hyggelig at jeg ble tatt ut allikevel, uttaler han.

I dag vender 21- åringen nesen hjemover etter fire uker på samling. Etter endt eksamen på fredag står han på startstrek på Sjusjøen til helgen.

- Det blir godt å komme hjem nå. Jeg går bare på lørdag på Sjusjøen og velger heller å kjøre en mer sprintrelatert økt på mandag. Deretter kommer jeg til å kjøre en relativt rolig uke inn mot sprinten i Rybinsk.

På skinner
Sesongoppkjøringen beskriver han som nærmest prikkfri. Og selv om han var i bra slag under åpningsrennene kan vi vente mer av Gløersen utover sesongen i følge ham selv.

- Jeg føler meg veldig bra om dagen. Jeg kan gå fortere enn det jeg gjorde på lørdag. I sommer og høst har jeg lagt ned mye bra arbeid og det har gått overraskende bra med lite problemer. Jeg har knapt hatt noe sykdomsavbrekk og sånn sett har det nesten gått på skinner. Grunnlaget bør holde utover sesongen, forsikrer Team Manpower- utøveren.

Onsdag neste uke setter verdenscuplaget seg på flyet mot Rybinsk.

- Jeg gleder meg til å prøve meg mot de store gutta, avslutter Anders Gløersen.* Langrenn Pluss (+): Trening, teknikk, utstyr + +
Tips en venn  Skriv ut