Et lite utvalg av tilbudene på skimessa til Olympia Sport 23.-27. oktober 2018. Foto: Olympia Sport.

Et lite utvalg av tilbudene på skimessa til Olympia Sport 23.-27. oktober 2018. Foto: Olympia Sport.

Vinter-kickoff med Olympia Sport Skimesse - Smørekurs, demoutstyr og gode tilbud - Dette er sesongens trender

– Nå er 98 prosent av alt det nye utstyret for sesongen 2018-19 kommet, sier Truls Aabol i Olympia Sport i Tønsberg. Fra tirsdag og utover hele uka arrangerer de skimesse som kickstart på vintersesongen.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, 3 måneder eller år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Produktnytt

Olympia Sport feirer sesongstarten med smørekurs for felleski, demoutstyr fra leverandørene og gode tilbud på alt til skisesongen.

– Nå er 98 prosent av alt det nye utstyret for sesongen 2018-19 kommet, sier Truls Aabol i Olympia Sport i Tønsberg.

Fra og med 23. oktober og utover hele uka arrangerer Aabol skimesse som kickstart på vintersesongen.

– Det er åttende året på rad at vi arrangerer denne messen, og vi ser at våre kunder setter pris på tiltaket.

– Vi har et bredt kundegrunnlag fra eliteutøvere og aktive klubbløpere, birkebeinere og turgåere. Mange av dem kommer hit for å gjøre et godt kjøp på skimessen, men like mye for å orientere seg om hva som er nytt i bransjen, sier Aabol.

For sesongen 2018-19 trekker Aabol fram to trender: Felleski og flyttbare bindinger.

Felleski dominerer

– Felleskiene fortsetter å ta markedsandeler, og utgjør nå over 90 prosent av skisalget hos oss totalt, sier Aabol, som har full forståelse for at stadig flere kjøper smørefrie ski.

– De aller fleste er ikke smøremestere, og vil heller bruke tida på å gå på ski. Enten du er på påskeferie og har ansvaret for å gjøre klar skiene til ti personer, eller har tre aktive unger som skal på skitrening en hverdagskveld, så blir det vesentlig enklere med felleski, sier han.

Aabol trekker samtidig fram at selv om forberedelser og vedlikehold er lettere med felleski, er det desto viktigere å plukke det rett ski med korrekt spenn tilpasset løperens vekt og teknikk.

– Hvis du får en ski som det er umulig å få feste på, har du sannsynligvis skrytt på deg for god teknikk. Sliter du med dårlig glid har du nok løyet litt på vekten din. Men er du ærlig på begge deler, så skal vi nok plukke rett ski til deg, sier Aabol.

– Uansett om du er eliteutøver eller turløper gir vi 100 prosent spenngaranti. Det betyr at hvis vi bommer på spennet og selger dem feil skipar, kan de komme tilbake og få nye ski. Vi selger opp mot 2000 par ski i året, og det er vel rundt 25 par vi bommer på.

Og for de som fortsatt skeptiske til felleski og lurer på om det er noe å satse på, har Aabol et par dusin låneski med forskjellig spenn og lengde i butikken.

– Vi låner gjerne ut felleski slik at folk kan prøve dem der de pleier å gå og sammenlikne med sine egne ski. Og nå på skimessen selger vi en del av demoskiene fra i fjor, så her er det muligheter for å gjøre et felleskikupp.

Flyttbare bindinger

Den andre store trenden er bindinger som kan flyttes fram og tilbake på skiene uten at løperen må ta av seg skiene eller fram med utstyr.

– Det nye MOVE systemet til Rottefella er det nye hete på den fronten. MOVE-systemet er et lite rødt hjul foran på bindingen som du skrur på for å flytte bindingen forover eller bakover for å justere gliden, sier Aabol.

Flytter du bindingen forover får du bedre feste og flytter du bindingen bakover får du bedre glid.

– I fjor kom disse bindingene bare på toppmodellene til Madshus, men i år kommer de også på modeller nedover i markaski-skiktet. Disse modellene er fortsatt litt dyrere enn tilsvarende modeller med tradisjonelle bindinger, men  det blir spennende å se om dette er noe folk vil prioritere å bruke penger på, sier Aabol.

God glid uten fluor

I tillegg til felleskiutviklingen og flyttbare bindinger, er det mye som skjer på smøringsfronten. De siste årene har det vært mye oppmerksomhet rundt helsefaren på høyfluorproduktene som har dominert i de siste tiårene.

Samtidig som Skiforbundet lanserte sin nye null-fluor-policy for aldersbestemte aktive klasser fra 8 til 16 år, kommer den norske smøringsprodusenten Scanglide på markedet med sine nye fluorfrie flytende toppinger til racing.

– Dette er viktig for helse- og miljøaspektet, selv om disse produktene i hvert fall foreløpig også er relativt kostbare, men litt rimeligere enn de tradisjonelle fluorpulverproduktene er de jo, sier Aabol.

– Jeg vil tro at de spratt en sjampanjeflaske hos Scanglide i helga da Skiforbundet presenterte sin nye null-fluor-kampanje.

Scanglide er også en av produsentene som vil være tilstede under skimessen denne uken.

Se også
* Mer informasjon om Olympia Sport Skimesse

---

Olympia Sport er profileringspartner med Langrenn.com.


Se våre sider for Beitosprinten:
* Alle resultater| Startlister| Smøretips| Program| Værvarsel
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut