Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

Illustrasjonsbilde. Foto: Geir Nilsen/Langrenn.com.

VM-GULL i stafetten

Junior-VM i orientering lørdag ga norsk medaljejubel.

Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut

Uleselig tekst

Få hele Langrenn +


Kjøp abonnement - Rask tilgang alle artikler
Velg uke, måned, tre måneder eller ett år.

* Abonnement bestilles raskt i dette vinduet!

Allerede abonnent, logg inn via vinduet under:

Uleselig tekst

Norge tok en overlegen seier i mennenes stafett da junior-VM orientering ble avsluttet i Ungarn lørdag. Kvinnelaget sikret bronse.

– Det er fantastisk. Etter at vi vant stafetten i fjorårets junior-VM, sa jeg at det var det største jeg har opplevd. Dette er ikke noe dårligere, sa ankermann Kasper Fosser.

Håvard Eidsmo løp første etappe i mennenes stafett og vekslet som nummer åtte, 1.22 minutt bak lederne. Elias Jonsson på 2. etappe løp det norske laget opp i ledelse, men var bare ett sekund foran Sveriges 2.-lag.

På ankeretappen gjorde Kasper Fosser kort prosess da det svenske 2.-laget falt av. Han løp i mål som vinner 2.27 minutt foran Sveriges førstelag og hele 5.20 foran bronsevinner Tsjekkia.

Trygg

Dermed sluttet VM-uken like godt som den startet for de norske fargene. Mandag ble Fosser individuell verdensmester på langdistanse, også det med en utklassingsseier.

– Etter langdistansen visste jeg at farten min er god nok i denne typen terreng. Dermed fokuserte jeg på å gjøre ting enkelt og plukke mine poster, sa Fosser.

– Ved passering arena følte jeg meg trygg. Jeg visste at jeg skulle klare å holde unna, så jeg senket farten ørlite og løp litt tryggere de siste postene.

Han ble møtt av lagkameratene ved siste post, og de løp sammen over mål.

Beste nasjon

Også de norske kvinnene sikret medalje lørdag, med tredjeplass bak Russland og Tsjekkia.

Ragne Wiklund og Malin Sandstad innledet stafetten for det norske laget, som forsvarte bronsemedaljen fra 2017. Wiklund vekslet som nummer fire, Sandstad som nummer åtte.

Victoria Hæstad Bjørnstad løp den avsluttende etappen og sikret norsk medalje.

– Jeg fikk gå ut i angrepsposisjon og plukket plasser hele veien. Det var et bra løp til jeg bommet på den 12. posten. I tillegg fikk jeg en bom på tredje siste post.

– Jeg er litt skuffet over at vi mistet 2.-plassen på den bommen. Likevel må vi være godt fornøyd med medalje, sa Bjørnstad.

Lørdagens stafetter førte Norge til seier i nasjonskampen i junior-VM.

Seniorene har litt å følge opp i sitt VM i Latvia om tre uker.

* Resultatside Junior-VM


* Langrenn Pluss (+): Ekstra godt stoff og fyldigere artikler
Tips en venn Tips en venn Skriv ut Skriv ut