Damenes seierspall på 15 km skiathlon under VM i Oberstdorf 2021. FV: Frida Karlsson (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Damenes seierspall på 15 km skiathlon under VM i Oberstdorf 2021. FV: Frida Karlsson (2. plass), Therese Johaug (1) og Ebba Andersson (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: GULL TIL THERESE JOHAUG I SUVEREN STIL PÅ SKIATHLON

Therese ble felt i bakken av Frida

Lørdag formiddag startet første distanserenn under Ski-VM i Tyskland.

Tips en venn  Skriv ut

Lørdag formiddag startet første distanserenn under Ski-VM i Tyskland. 15 kilometer skiathlon, hvor det som kjent byttes ski ved halvgått løp, var på programmet. For Norge deltok Therese Johaug, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng, Anne Kjersti Kalvå og junioren Helene Marie Fossesholm.

LAGT I BAKKEN

Etter 2,2 kilometer i klassiskdelen, drøyt fem minutter gåing, var feltet fortsatt godt samlet. 21 løpere innenfor 10 sekunder. Men like etter, ved cirka åtte minutter skiløping, i en sving, går Frida Karlsson for tett på Therese Johaug, førstnevnte tråkker på sistnevntes ski og begge deiser i bakken.

Frida brekker staven, og inkludert en lite optimal stavoverrekelse fra støtteapparatet, tapper hun 10 til 15 sekunder, mens Therese er raskt opp igjen og tar fort opp jakta på ledende Ebba Andersson.

FORMIDABELT SKIBYTTE

Til skibyttet etter 7,5 kilometer kommer Ebba og Therese likt inn, men der fremviser Therese et fantomraskt skibytte og vinner fire sekunder på Ebba og dette fungerer nærmest som et startskudd for Johaug på skøytedelen og etter dette ser hun seg ikke tilbake en eneste gang.

Allerede etter 9 kilometer ligger Therese Johaug 19 sekunder foran Ebba og Frida, mens det ned til Theresa Stadlober på fjerdeplass er over 40 sekunder.

Ved 12,5 km av de totalt 15 skiller det 32 sekunder fra tetkvinnen til den svenske duoen, nå er Stadobler 62 sekunder bak og etter henne igjen er det bare sekundet ned til Charlotte Kalla, mens femteplassen ligger nye 14 sekunder bak, den innehas av Russlands Yana Kirpichenko.

MEDALJENE

Det var ingen spenning i løpets siste halvdel til hvem som skulle ta gullmedaljen, den gikk soleklart til Therese Johaug på tiden 38:35.5. Derimot ble det skikkelig duell om sølv og bronse. Et massivt spurtoppgjør måtte til før Frida Karlsson kunne strekke armene i været som dagens sølvjente, Ebba Andersson endte dermed på bronseplass.

For Sverige ble det også femte plass til Charlotte Kalla. Det var Teresa Stadlober som knep fjerdeplass. Disse to var 71 og 72 sekunder bak gullvinneren.

ØVRIGE NORSKE

Best av de øvrige fra Norge, det ble unge Helene Marie Fossesholm. Ved skibytte lå hun på niendeplass, 27 sekunder bak Johaug. I mål ble dagen fullendt med billett til blomstersermonien, det er det de seks fremste som får. Og i og med at topp fem allerede er nevnt så er det enkel matematikk å komme frem til at Helene ble nummer seks i sin VM-debut på seniornivå.

Heidi Wengs klokke stoppet etter 40 minutter og 1 sekund. Det holdt til niendeplass. Anne Kjersti Kalvå kom i mål på 40:28, noe som ga 12. plass. For Lotta Udnes Weng ble tiden 41:03, noe som resulterte i 17. plass.

Se også: Slik gikk det med herrene (to norske på pallen)

VM OBERSTDORF

27. februar 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

KVINNER - 15 KM - SKIATHLON - FELLESSTART - 7,5 KLASSISK + 7,5 FRI

1. Therese Johaug, Norge 38:35.5

2. Frida Karlsson, Sverige 39:05.5

3. Ebba Andersson, Sverige 39:05.7

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse