Herrenes seierspall på 15 km fri under VM i Oberstdorf 2021. FV: Simen Hegstad Krüger (2. plass), Hans Christer Holund (1) og Harald Østberg Amundsen (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på 15 km fri under VM i Oberstdorf 2021. FV: Simen Hegstad Krüger (2. plass), Hans Christer Holund (1) og Harald Østberg Amundsen (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: GULL TIL HOLUND PÅ 15 KM FRI – TRIPPEL NORSK

Onsdag var det herrenes tur til å kjempe på i VM-løypene i Oberstdorf. 15 kilometer med intervallstart var på programmet.

Tips en venn  Skriv ut

Onsdag var det herrenes tur til å kjempe på i VM-løypene i Oberstdorf. 15 kilometer med intervallstart var på programmet.

Det norske mannskapet var i startnummerrekkefølge, og med startnr. i parantes, som følger: Harald Østberg Amundsen (10), Martin Johnsrud Sundby (19), Sjur Røthe (28), Simen Hegstad Krüger (38), Hans Christer HC Holund (40). I tillegg har vi Thomas Maloney Westgaard (1) og Snorri Eythor Einarsson (23). Duoen har doble statsborgerskap og går for henholdsvis Irland og Island, foruten at de også er nordmenn.

Værmessig var det i dag overskyet, allikevel fortsatt varmt i de tyske fjellene, så mye som rundt 13 plussgrader.

5 KILOMETER

Etter fem kilometer ledet Alexander Bolshunov fra Russland det hele foran vår egen VM-debutant, Harald Østberg Amundsen. Ledertiden var 11:17, mens Harald lå 5,4 sekunder bak. Nr. tre på dette tidspunktet er Iivo Niskanen. Mannen fra Finland er 6,2 bak. HC på fjerdeplass, Sjur på åttende, Martin på niende og Simen på 11. plass. Sistnevnte er 15 sekunder etter.

10 KILOMETER

Ved 10 kilometer hadde Hans Christer overtatt kommandoen med ni sekunders forsprang til Alexander. Deretter var det Simen og Harald som nr. tre og fire, de var 15 og 16 sekunder etter. Sjur og Martin har vi på sjette og syvende plass, de hadde 29 sekunder til tetplassen. Iivo Niskanen som var nummer tre fem kilometer tidligere, han hadde allerede gjort sitt og er nå på 10. plass, 35 sekunder bak.

FALL PÅ ØSTBERG AMUNDSEN

I utforkjøring helt mot løpets sluttfase mistet Harald balansen og gjorde noen såkalte C-momenter, før det hele endte med et fall ned på rumpa og en fart som forsvant helt, mange sekunder gikk tapt, anslagsvis 10 til 15 sekunder, og også rytme forsvant på det ergelige fallet. Men Harald kom seg raskt opp og satte igjen inn turboen.

SPREKK PÅ BOLSHUNOV

Alexander ledet innledningsvis, som nevnt, men møtte så veggen i rennets senere deler. Det ble allikevel en grei fjerdeplass, men så mye som 43 sekunder bak seiersherren, det er ikke hverdagskost for den normalt så umulige russeren.

VINNEREN

Hans Christer Holund var ustoppelig og bare malte på i den tøffe løypa hele veien til mål. Sluttiden endte med 33 minutter og 48 sekunder. Dette var 20 sekunder foran nærmeste utfordrer. Det ble spekulert i om det var en fordel å starte tidlig, for løypa ble bløtere etter hvert som mange gikk, allikevel ser vi at HC var den med siste nummer av de norske og han vant klart. Det kan selvfølgelig bety at vinnerens løp er enda bedre enn det var, men også at det ikke var så avgjørende å være tidlig ut fra startblokka dersom det øvrige stemte.

SEIERSPALLEN

Også resten av seierspallen ble besteget av Norges farger gjennom Simen Hegstad Krüger og Harald Østberg Amundsen. Deres klokker stoppet etter 34:08 og 34:24. Som man ser var Harald 16 sekunder fra sølv, dermed kan vi anta at fallet trolig akkurat ikke kostet en medalje av enda bedre valør, eventuelt at det knepent hadde blitt sølv. Da er det godt å vite at det uansett ble medalje for den unge løpere, 22 år som han er.

ØVRIGE NORSKE

Nevnt er seierspallen, men vi hadde også Sjur Røthe og Martin Johnsrud Sundby i Norges tropp som var i ilden i dag. De to endte til slutt på sjette og syvende plass, 55 sekunder fra gullet. Martin var for øvrig regjerende mester på distansen og det var derfor han hadde fått startplass. Han har videre slitt lenge med ryggen og har heller ikke gått noen verdenscuprenn i vinter, allikevel kvitterte han ut sin friplass med en sterk syvendeplass, bare seks tideler fra en plass i blomstersermonien.

Thomas Maloney Westgaard og Snorri Eythor Einarsson gikk i mål til 41. og 57. plass, de var tre minutter blank og 4:24 etter Hans Christer Holund. Totalt var det 111 løpere i startlista.

I VM venter nå et par dager med stafetter, før det er "monsterdistanser" i form av 30 km for jentene og 50 km for gutta gjennom helgen.

Nevnes skal også at hele den italienske troppen trakk seg ut av VM foran dagens 15 km, dette grunnet flere tilfeller av koronasmitte i deres støtteapparat.

Se også: Slik gikk det med damene (overlegent norsk gull)

VM OBERSTDORF

3. mars 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

MENN - 15 KM - FRI

1. Hans Christer Holund, Norge 33:48.7

2. Simen Hegstad Krüger, Norge 34:08.9

3. Harald Østberg Amundsen, Norge 34:24.3

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Håvard Moseby under U23-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

Resultater Håvard Moseby 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Her et knippe gode skiløpere som tidligere har vært med på HSG-U. Fra venstre: Ingerid Vadder, Mathias Holbæk, Johannes Lønnestad Flaaten og Tuva Lislevand. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON OG PÅMELDING TIL HSG-U

Rekrutteringsopplegget til Hovden Skigymnas

Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes med sine VM-gull fra lagsprinten under verdensmesterskapet i Oberstdorf 2021. Foto: Vianney Thibaut/NordicFocus.

VIL DU SMØRE SKIENE TIL KLÆBO & CO I OL?

DAGENS SMØRESJEF BESKRIVER LEDIGE STILLINGER: – Det er bare å hoppe i det

Damenes seierspall på 3-mila under VM i Oberstdorf 2021. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Frida Karlsson på pallens tredje trinn manglet, dette da hun var kjørt bort av sykebil grunnet armskade. Foto: Modica/NordicFocus.

STILLING LEDIG: SMØRERE SØKES TIL NORGES SKIFORBUND (smøresjef Rekrutt og smører Elite)

OPPDATERT NÅ MED BEGGE STILLINGENE – SØKNADSFRIST 21. MAI

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

PROGRAM / RESULTATER: Diamond League 2021

NÆRMER SEG FØRSTE KONKURRANSE

Annonse
Stian Grastveit. Foto: Privat.

SKAL DU FINANSIERE EGEN SATSING? GJØR JOBBEN!

Slik selger du inn en langrennsløper: Du er mye mer enn NM-resultatene dine

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

Resultater Therese Johaug 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Ingvild Flugstad Østberg 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Fotoet er et illustrasjonsbilde fra VM med Anne Kjersti Kalvå i front av bildet og saken er ikke direkte relatert til henne eller andre i bildet. Foto: Modica/NordicFocus.

GIR FRA SEG VIKTIGE MARGINER: SKIJENTENE GÅR MED FOR KORTE STAVER OG FOR LANGE SKI

– Alle gutta makser, ingen grunn til at jentene ikke hadde hatt samme nytte

UTTAK: OL TOKYO 2021

22 UTØVERE TATT UT

Trysil åpner Norges største pumptrack sommeren 2021. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions.

TRYSIL GÅR MOT NY SOMMERREKORD – SJEKK ÅRETS SOMMERNYHETER

– Ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor

Kasper Stadaas. Foto: NordicFocus.

FIKK DU IKKE PLASS PÅ LANDSLAGET I ÅR? SLIK LEGGER DU TIL RETTE FOR Å KOMME DIT

Dette er brikkene som må på plass i et fulltids satsingsopplegg