Det norske verdensmesterlaget på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. I etapperekkefølge Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm. Foto: Modica/NordicFocus.

Det norske verdensmesterlaget på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. I etapperekkefølge Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm. Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: GULL TIL NORGES DAMER I STAFETT

Torsdagens VM-program inneholdt stafetter i langrenn for damer. Norges lag var ventet å spille en sentral rolle, selv om favorittstempelet lå på svenske skuldre.

Tips en venn  Skriv ut

Torsdagens VM-program inneholdt stafetter i langrenn for damer. Norges lag var ventet å spille en sentral rolle, selv om favorittstempelet lå på svenske skuldre.

Den norske kvartetten i tyske Oberstdorf var i etapperekkefølge; Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm.

I Sveriges lag var dette navnene som skulle forsvare de blågules VM-gull fra Seefeld i 2019; Jonna Sundling, Charlotte Kalla, Ebba Andersson og Frida Karlsson.

Vi tar også med RSF-laget med russiske utøvere. Der er personellet disse: Yana Kirpichenko, Yulia Stupak, Tatiana Sorina og Natalia Nepryaeva.

1. ETAPPE - TIRIL UDNES WENG

Det var samlet felt i 11 minutter, men så smalt Tiril Udnes Weng til, samtidig som Jonna Sundling med bakglatte ski måtte gi slipp og tapte seks sekunder i den nest siste langbakken. I siste bakken fortsatte forspranget å bygge seg opp.

Til veksling var Tsjekkia aller først, halvsekundet etter fulgte Tiril og Norge, mens laget på sjetteplass er 12,5 sekunder bak, og det laget heter Sverige. Vi tar med at det er det russiske laget, som i VM går under navnet RSF, som er nummer tre til vekslingen, bare 1,1 sekund etter de tsjekkiske damene.

---

2. ETAPPE - HEIDI WENG

Charlotte Kalla overtok stafettpinnen for Sverige, hun la i vei med USA like bak. Hva kan disse få til i forhold til vår Heidi Weng i tettrioen? Det viste seg raskt at dette for Charlotte var en forferdelig dag, fra første stavtak, det var liten fremdrift. De 12 sekundene hun startet bak ble til formidable 1 minutt og 39 sekunder ved neste veksling.

USA som gikk ut så godt som likt med Sverige klatret noen plasser og var til veksling sammen med Sveits og Tyskland 28 sekunder bak lederlagene som nå var en duo i form av Norge og Russland (RSF). 

Heidi kom helt først til veksling og Yulia Stupak var tre sekunder etter. Brorparten av etappen lå den russiske jenta i front og dro, men i de siste stigningene brukte Heidi litt Klæbo-klyv og overtok teten og fikk et lite forsprang.

3. ETAPPE - THERESE JOHAUG

Med Therese Johaug på tredjeetappe ble det kort prosess mot Tatiana Sorina. Selv om sistnevnte gikk en bra etappe så økt og økte Therese hele veien. Inn til veksling var Norge 20 sekunder foran Russland.

Deretter gikk det 48 til 51 sekunder før Tyskland, Finland og USA vekslet. Kampen om bronse ser ut til å bli intens. Sverige er nå to minutter blank bak Norge, på syvende plass.

---

4. ETAPPE - HELENE MARIE FOSSESHOLM

Junioren Helene Marie Fossesholm var tildelt det tunge ansvaret å gå ankeretappen. Det var antatt at hun skulle måle krefter mot Frida Karlsson fra Sverige, men den nærmest jagende ble Natalia Nepryaeva fra Russland.

Etter 2,5 km ut i etappen hadde 20 sekunder økt til 27 og det var også det som ble vinnermarginen til slutt mellom Norge og RSF (Russland). Junioren Helene Marie kunne krysse målstreken som verdensmeter i stafett.

I bronsekampen ble det et voldsomt spurtoppgjør mellom Finland og USA. Der ble det en overraskende bronsemedalje til de blåhvite damene siden Krista Pärmäkoski slo selveste Jessie Diggins på oppløpet.

Det var Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo og 42-årige Riitta-Liisa Roponen som hadde gitt Krista det flotte utgangspunktet.

Sveriges Frida holdt nøyaktig samme tempo som Helene Marie og gikk i mål som sjette løper, eksakt to minutter fra gullet og så mye som 1:14 fra seierspallen. Stafett er stafett..!!!

Se også: Slik gikk det med herrene (Gull til Norge)

VM OBERSTDORF

4. mars 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

KVINNER - STAFETT - 4 x 5 KM (K-K-F-F)

1. Norge 53:43.2

Tiril Udnes Weng, Heidi Weng, Therese Johaug og Helene Marie Fossesholm

---

2. RSF (Russland) 54:09.8

Yana Kirpichenko, Yulia Stupak, Tatiana Sorina og Natalia Nepryaeva

---

3. Finland 54:29.4

Jasmi Joensuu, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen, Krista Pärmäkoski

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Håvard Moseby under U23-VM 2020 i Oberwiesenthal. Foto: Marko Unger / Studio2media.

Resultater Håvard Moseby 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Her et knippe gode skiløpere som tidligere har vært med på HSG-U. Fra venstre: Ingerid Vadder, Mathias Holbæk, Johannes Lønnestad Flaaten og Tuva Lislevand. Foto: Hovden Skigymnas.

INVITASJON OG PÅMELDING TIL HSG-U

Rekrutteringsopplegget til Hovden Skigymnas

Johannes Høsflot Klæbo og Erik Valnes med sine VM-gull fra lagsprinten under verdensmesterskapet i Oberstdorf 2021. Foto: Vianney Thibaut/NordicFocus.

VIL DU SMØRE SKIENE TIL KLÆBO & CO I OL?

DAGENS SMØRESJEF BESKRIVER LEDIGE STILLINGER: – Det er bare å hoppe i det

Damenes seierspall på 3-mila under VM i Oberstdorf 2021. FV: Heidi Weng (2. plass), Therese Johaug (1) og Frida Karlsson på pallens tredje trinn manglet, dette da hun var kjørt bort av sykebil grunnet armskade. Foto: Modica/NordicFocus.

STILLING LEDIG: SMØRERE SØKES TIL NORGES SKIFORBUND (smøresjef Rekrutt og smører Elite)

OPPDATERT NÅ MED BEGGE STILLINGENE – SØKNADSFRIST 21. MAI

Illustrasjonsbilde. Foto: Creative Commons/Pixabay.com.

PROGRAM / RESULTATER: Diamond League 2021

NÆRMER SEG FØRSTE KONKURRANSE

Annonse
Stian Grastveit. Foto: Privat.

SKAL DU FINANSIERE EGEN SATSING? GJØR JOBBEN!

Slik selger du inn en langrennsløper: Du er mye mer enn NM-resultatene dine

Therese Johaug. Foto: Modica/NordicFocus.

Resultater Therese Johaug 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Ingvild Flugstad Østberg. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Resultater Ingvild Flugstad Østberg 2020-2021

Slik gikk det gjennom sesongen

Fotoet er et illustrasjonsbilde fra VM med Anne Kjersti Kalvå i front av bildet og saken er ikke direkte relatert til henne eller andre i bildet. Foto: Modica/NordicFocus.

GIR FRA SEG VIKTIGE MARGINER: SKIJENTENE GÅR MED FOR KORTE STAVER OG FOR LANGE SKI

– Alle gutta makser, ingen grunn til at jentene ikke hadde hatt samme nytte

UTTAK: OL TOKYO 2021

22 UTØVERE TATT UT

Trysil åpner Norges største pumptrack sommeren 2021. Foto: Illustrasjon/Bike Solutions.

TRYSIL GÅR MOT NY SOMMERREKORD – SJEKK ÅRETS SOMMERNYHETER

– Ligger 68 prosent foran bookingtallene på samme tid i fjor

Kasper Stadaas. Foto: NordicFocus.

FIKK DU IKKE PLASS PÅ LANDSLAGET I ÅR? SLIK LEGGER DU TIL RETTE FOR Å KOMME DIT

Dette er brikkene som må på plass i et fulltids satsingsopplegg