RESULTATER: SØNDAG: Fossavatn Ski Marathon: Kvinner + Menn| RUBBESKI – SERIE I 4 DELER: INNLEDNING| DEL 1| DEL 2| DEL 3| SE ALT ANNET FRA PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER
Norges vinnerlag på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. FV i omvendt etapperekkefølge: Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Pål Golberg. Foto: Modica/NordicFocus.

Norges vinnerlag på stafetten under VM i Oberstdorf 2021. FV i omvendt etapperekkefølge: Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Pål Golberg. Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: GULL TIL NORGE I HERRESTAFETTEN

Fredag var det stafett for herrer på VM-menyen. Klare favoritter foran start var det norske mannskapet.

Tips en venn  Skriv ut

Fredag var det stafett for herrer på VM-menyen. Klare favoritter foran start var det norske mannskapet. Men også russerne er knallharde, selv med flere forfall, var de ventet å utfordre Norges lag, samtidig som vi også skal huske på at "stafett er stafett".

Vårt lag i etapperekkefølge; Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo.

I Russlands oppset utgjorde denne kvartetten deres lag; Alexey Chervotkin, Ivan Yakimushkin, Artem Maltsev og Alexander Bolshunov.

Nevnes bør også gjøres at Italia ikke stilte til start, dette da hele deres tropp reiste hjem fra Tyskland og Oberstdorf etter at det var påvist koronasmitte i deres støtteapparat.

MASSIVT SNØVÆR

Oberstdorf har fremstått med sommervarme og strålende sol dag etter dag etter dag, men i dag lavet store våte snøfiller ned over det tyske fjellområdet. Rubb, festesmøring eller klister, det var vurderinger som måtte gjøres.

1. ETAPPE - PÅL GOLBERG

Pål Golberg valgte å stille på startetappen med klister under skiene. Det var total skivebom. Russland (RSF) ved Alexey Chervotkin stormet i fra alt og alle og ranet til seg en luke på heftige 45 til 47 sekunder til seks ulike nasjoner med Finland ved Hakola Ristomatti og Frankrikes Hugo Lapalus fremst.

Den store ulempen for Norge var derimot at Pål ikke var med der heller, han hadde gitt luke også til hovedklynga og vekslet som 10. mann, mellom Kasakhstan og USA, 57 sekunder etter det russiske mannskapet. Skivalget hadde truffet feil.

---

2. ETAPPE - EMIL IVERSEN

Emil Iversen overtok stafettpinnen ut på andre etappe. Han holdt ikke igjen på noe. Innhentingen startet umiddelbart. Allerede etter 1,3 kilometer ut i etappen var han nede i 30 sekunder opp til lederlagets Ivan Yakimushkin, sammen med syv andre lag. Emil lå på 5. plass.

Russeren var hentet inn før det hadde gått fire kilometer og Emil er nå nummer to, kun ni tideler etter Iivo Niskanen for Finland. Tetklynga er nå seks lag.

Etter drøyt 50 minutter i total løpstid ble det omsider ordning i feltet gjennom at Emil Iversen nå lå i front og smalt til i et skikkelig magedrag opp den lange kjente Oberstdorf-stigningen. Bare Iivo maktet å bli med på dette kjøret de cirka to siste av etappens ti kilometer. 13 sekunder leder duoen med til veksling foran Sveits og Dario Cologna. RSF-gutta ligger på sjette, de er 23,6 sekunder etter tetstriden.

3. ETAPPE - HANS CHRISTER HOLUND

Klassisketappene er avrundet når Hans Christer Holund skal ta ansvaret videre ut på VM-stafettens skøytehalvdel. Det snør fortsatt på omfattende mellom-europeisk vis. Store våte kjerringer detter ned. Feltet pakker seg, det koster å gå foran som brøytemaskin.

3,3 kilometer ut i stafetten skiller det 11 sekunder mellom de seks beste lagene. RSF med Artem Maltsev er på tredje, seks sekunder etter Norge med HC og Finlands Perttu Hyvarinen. Jens Burman for Sverige er på fjerdeplass og i medaljeposisjon. Kanskje de makter noe damene deres ikke klarte i går, tross sitt store favorittstempel i damestafetten.

Like etter ovenstående passeringspunkt starter Hans Christer opp sin sterkeste motor, da er det takk og adjø til konkurrentene. Til veksling etter 30 av 40 kilometer er rekkefølgen nå Norge, Frankrike og Sverige. De to siste ligger 25 sekunder bak. Russerlaget er 35 sekunder etter på pluss 35 sekunder.

---

4. ETAPPE - JOHANNES HØSFLOT KLÆBO

Nå skal det hele avgjøres. I front går Johannes Høsflot Klæbo med stor ledelse, bakfra kommer Alexander Bolshunov. Ved 3,3 km ut i etappen er forspranget Norge hadde på 35 sekunder barbert til 15. Deretter er det fire lag som ligger 34 og 35 sekunder etter lederlaget vårt. Disse er Sverige (William Poroma), Frankrike (Jules Lapierre), Finland (Joni Maki) og Sveits (Roman Furger).

Når det er gått snaut 5 av 10 km, totalt 35 av 40, da er Alexander den store rett på bakskiene til Johannes i den lange stigningen. Noen få meter deretter går russeren opp i tet og tar et smårykk, kanskje for å leke litt med sin arge konkurrent. Jo da, det er det de vil, gutta leker med hverandre, den ene glir forbi den andre, den andre rykker litt, og så er det plutselig helt stillstand opp en bakke, skikkelig påsketurfart i kneika inne på stadion. Men bakfra har vi fire gutter i bronsekampen, og det ser ut som de er fornøyd med å sloss om bronsen, for de prøver ikke å knipe inn selv om det går smått foran, det går like smått bak. 

Drøyt 3 kilometer står igjen når stadion rundes for siste gang og det er ingen tegn til tempoøkning, heller ikke opp den lange og bratte stigningen. Kanskje Alexander Bolshunov kjenner kjøret. Det eneste av action som skjer er et franskmannen stikker av fra sine konkurrenter bak i bronsekampen.

Alexander prøver seg i utforkjøringene ned mot stadion. Der vet vi det er et par skarpe svinger og så den bratte kneika de har gått hver dag. Johannnes sklir forbi og er først i bakken på stadion og der smeller han til og får meter til Alexander.

Johannes avgjør det hele, det blir gull til Norge med "god margin". Det ender med 12 sekunder ned til Russland og Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo. For RSF og russerne ble det altså sølvmedalje.

Frankrike beholder luka de skaffet seg i den lange stigningen, selv om først og fremst Sverige nærmer seg veldig, franskmennene tok bronsen.

Se ogsåSlik gikk det med damene (Gull til Norge)

VM OBERSTDORF

5. mars 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

MENN - STAFETT - 4 x 10 KM (K-K-F-F)

1. Norge 1:52:39.0

Pål Golberg, Emil Iversen, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo

---

2. Russland 1:52:51.0

Alexey Chervotkin, Ivan Yakimushkin, Artem Maltsev og Alexander Bolshunov

---

3. Frankrike 1:53:51.6

Hugo Lapalus, Maurice Manificat, Clement Parisse, Jules Lapierre

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse