KIRKEBAKKEN GP: Resultater alle klasser| TOTEN SKIFESTIVAL: RESULTATER: Lørdag 50 km: Kvinner- Menn| Fredag 10 km: Kvinner- Menn| Program| Startliste| VELDIG MANGE ANDRE RESULTATER mellom nyhet 4 og 5| LANGRENN PLUSS| SKIPLUKKER'N SVARER| FØLG LINDESNES - NORDKAPP
Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under VM i Oberstdorf 2021. FV: Simen Hegstad Krüger (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Hans Christer Holund (3). Foto: Modica/NordicFocus.

Herrenes seierspall på 30 km skiathlon under VM i Oberstdorf 2021. FV: Simen Hegstad Krüger (2. plass), Alexander Bolshunov (1) og Hans Christer Holund (3). Foto: Modica/NordicFocus.

VM OBERSTDORF: SØLV OG BRONSE TIL SIMEN HEGSTAD KRÜGER OG HANS CHRISTER HOLUND PÅ 30 KM

Herrenes tre mil lange skiathlon ble gått lørdag ettermiddag.

Tips en venn  Skriv ut

Herrenes tre mil lange skiathlon ble gått lørdag ettermiddag. Norges løpere var Sjur Røthe, Johannes Høsflot Klæbo, Hans Christer Holund, Emil Iversen og Simen Hegstad Krüger.

Kvintetten har flust av OL- og VM-medaljer, også av aller edleste valør. Både i teori og praksis er samtlige av våre menn gullkandidater.

FREM TIL SKIBYTTE

Det vil være feil å si at det ikke skjedde noe på klassiskdelen, de første 15 kilometerne. Men det var ingen store begivenheter på konkurransens første halvdel, foruten at russeren Alexander Bolshunov, storfavoritten, dro på litt ekstra ved noen anledninger.

Til skibytte kom 15 mann i løpet av 10 sekunder og 26 utøvere var i løpet av ett minutt. Så det er opplagt at det hadde blitt gått jevnt hardt på klisterføret i tyske Oberstdorf.

ALEXANDER DRAR PÅ

Skøytedelen av skiathlonen er knallhard med lange seige motbakker. Ut fra skibytte blir det raskt mannefall. Plutselig er det bare syv mann igjen i tetklynga. Det er de fem norske, det er nevnte Alexander og det er den norskbosatte briten, Andrew Musgrave.

Det er russeren som har kommandoen og når det skal klatres etter 22,5 kilometer øker Alexander Bolshunov tempoet enda et hakk. Da slipper først Andrew i den lange stigningen, så er det Johannes og Emil som må gi fra seg mange meter. Teknikken deres viser at de er møre, det blir mye overkroppsrotasjon i bevegelsene deres.

SISTE RUNDEN

Ned mot stadion for siste gang makter Johannes og Emil å gli inn de cirka 10 sekundene de hadde gitt fra seg. Men nå skal det på nytt klatres. Hvor mye har Alexander å dra på med denne gangen, kan han ha blitt mør han også? Samtidig ser vi at Sjur Røthe har måtte slippe Johannes og Emil foran seg. Sjur virket å være plaget med et eller annet.

I bunnen av langbakken for siste gang utfordrer Hans Christer selveste Alexander og bare Simen makter å følge disse to nå. Det renner på med sekunder for de øvrige norske. Det er HC som nå har kommandoen, men i bunnen av nest siste utforkjøring tar han en stor yttersving, noe som gjør at både Alexander og Simen smetter forbi i innersving. Deretter kommer et veldig rykk fra Alexander i det den aller siste korte, men bratte, bakken skal bestiges. Nå virker det avgjort, for Alexander får meter.

MEDALJENE

Alexander Bolshunov kommer klart først inn på oppløpet og avgjør det hele kontrollert til sin fordel og slipper jubelbrølet løs, et brøl som høres over hele Mellom-Europa og over til Russland. Vinnertiden blir 1:11:33.9.

Som nummer to og tre følger Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund, begge gutta fra Lyn Ski på pallen og de er 1.1 og 1.7 sekunder bak seiersherren.

ØVRIGE NORSKE OG NOEN ANDRE

Gullet glapp, men norske menn er å finne på plasseringene 2, 3, 4, 5 og 6. Det var Johannes Høsflot Klæbo som ble best av de norske som ikke var på pallen, som fjerdemann var han 21 sekunder fra den gullplassen han tok på sprinten på torsdag. Emil Iversen fulgte seks tiendeler deretter. Ned til Sjur Røthe på sjetteplass var det 25 nye sekunder.

Andrew Musgrave som var med der fremme som siste blant de forannevnte syv, han gikk til slutt i mål til syvende plass, han var 93 sekunder etter Alexander. Og hva så med hovedfeltet, jo det kom fra plass nummer åtte og ned til nummer 16. Disse var fra to minutter blank og 2:04 bak.

I dette feltet har vi beste svenske gjennom William Poromaa på niendeplass, han mistet for øvrig den ene skien noen få hundre meter etter skibyttet. Trolig var ikke bindingen godt nok festet til skoen (skoen ikke var helt nedi sporet når bindingen ble "skrudd" igjen). På plassen bak William har vi Dario Colgna fra Sveits og vi har Finlands Iivo Niskanen.

Vi skal heller ikke glemme Thomas Maloney Westgaard og Snorri Eythor Einarsson. Med doble statsborgerskap går de henholdsvis for Irland og Island. De ble i dag nummer 32 og 57, med differanse til toppen på 4:34 og 9:38.

76 løpere var påmeldt, seks av disse brøt, mens 12 stykker ble tatt igjen med en runde.

Se også: Slik gikk det med damene (suveren norsk vinner)

---

VM OBERSTDORF

27. februar 2021

Oberstdorf - Tyskland

---

MENN - 30 KM - SKIATHLON - FELLESSTART - 15 KLASSISK + 15 FRI

1. Alexander Bolshunov, RSF (Russland) 1:11:33.9

2. Simen Hegstad Krüger, Norge 1:11:35.0

3. Hans Christer Holund, Norge 1:11:35.6

* Komplette resultater


SNARVEIER

VERDENSCUP ENGADIN
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VASALOPPET
Smøretips| Resultater: Kvinner Elite- Menn Elite
--- --- ---
NORGESCUP GÅLÅ - SENIOR
Smøretips| Resultater
--- --- ---
VM OBERSTDORF - LANGRENN + HOPP + KOMBINERT
Medaljeoversikt| Smøretips| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse


blog comments powered by Disqus


Annonse


Annonse