VM-SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| VM-RESULTATER: Torsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Onsdag: 5/10 km: Kvinner- Menn| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Marte Olsbu Røiseland, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i damestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Marte Olsbu Røiseland, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i damestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

VM SKISKYTING: GULL TIL NORGES STAFETTDAMER

Lørdag var satt av til stafetter under Pokljuka-VM i skiskyting 2021.

Tips en venn  Skriv ut
Annonse

Lørdag var satt av til stafetter under Pokljuka-VM i skiskyting 2021. For damenes del betyr dette fire etapper som hver seg er på seks kilometer.

1. ETAPPE - INGRID LANDMARK TANDREVOLD

Ingrid åpnet med å plukke fem blinker rett ned på liggende skyting og var ut fra standplass som nummer fire, syv sekunder bak Italia som hadde sin sterke åpningsetappeløper Lisa Vittozzi.

På stående ble det bom på tredje skudd for Ingrid, men stakk hull på ballongen på første ekstraskudd, ut fra standplass som nummer seks, romslige 26 sekunder bak, men Italia og nevnte Lisa lå da foran med et forsprang på så mye som 17 sekunder til nærmeste forfølgere.

Ingrid gikk en fantastisk sisterunde og hentet inn lag etter lag og så mye som 10 sekunder. Fasiten så langt er da at Italia leder på Norge med 16 sekunder og to sekunder etter vårt lag ligger Tyskland.

--- ---

2. ETAPPE - TIRIL ECKHOFF

Årets VM-dronning overtok stafettpinnen. Første skudd ble bom, men treff på første ekstraskudd og ut fra standplass seks sekunder foran Frankrike og syv sekunder foran Ukraina. Italia som kom likt med Tiril inn til skytingen er nå på 5. plass, 21 sekunder etter.

På stående ble det bom på andreskuddet, men igjen treff på første ekstraskudd. Ut fra skytingen er ledelsen nå på 12 sekunder til Frankrike og 17 sekunder til Hviterussland, lag fire og fem er henholdsvis 18 og 20 sekunder bak.

Tiril måker på på siste runden og kommer til veksling med en ledelse på 25 sekunder til tre lag, anført av Hviterussland, Ukraina og Polen. Til Frankrike på femteplass er det nå 31 sekunder og til sjetteplassen som er Tyskland så mye som ett helt minutt.

3. ETAPPE - IDA LIEN

Ida åpnet på beste vis med fire skudd rett i blinken, men bommet på sisteskuddet, derimot gikk den blinken ned på første ekstraskudd. Ut fra standplass i ledelse med åtte og 16 sekunder til henholdsvis Hviterussland og Ukraina.

På stående kom Norge først inn, med Ukraina like bak. Åpnet med bomskudd, deretter bom også på fjerdeskuddet. Med to ekstraskudd berget hun seg godt gjennom siste besøk på standplass og ut derifra var hun tredje løper, 10 sekunder etter Ukraina og fem sekunder bak Hviterussland. Bare to sekunder etter Ida fulgte Polen som fjerde beste lag og Frankrike på femteplass er 16 sekunder etter Norge og 26 sekunder bak lederlaget. Sverige har kjempet seg opp til sjetteplass 52 sekunder etter laget i front.

På sisterunden inn til veksling holdt ikke Ida igjen på noe som helst og hentet raskt inn lagene foran seg. Til veksling var Norge aller først med følgende nasjoner nærmest: Hviterussland, Polen, Ukraina, Tyskland, Frankrike og Sverige. I nevnt rekkefølge lå disse 9, 10, 23, 43, 44 og 52 sekunder etter.

--- ---

4. ETAPPE - MARTE OLSBU RØISELAND

Først inn til liggende skyting for Marte. Starter med bom, deretter ytterligere en bom, venter lenge og bommer tredje skuddet på rad. Snakk om å gjøre oss nervøse og selv ha nerver av stål. For med ytterligere en eneste bom så hadde det blitt strafferunde(r), men Marte traff på sine fem siste av åtte mulige skudd. Ut fra standplass for Norge som nasjon nummer to, kun ett sekund etter Ukraina i tet, med Polen åtte sekunder bak og Hviterussland, Tyskland og Sverige 11, 20 og 26 sekunder etter.

Bom andre skudd, treffer på første ekstraskudd og leder hele VM-stafetten ut fra standplass med 11, 13 og 17 sekunder til Tyskland, Ukraina og Hviterussland. Sverige og Polen er 33 og 37 sekunder bak.

Spesielt Ukraina var offensive på sisterunden, spiste inn sekunder og la Tyskland bak seg, men forsøket på opphenting hadde kostet for mye. Marte Olsbu holdt ryggen fri helt inn, samtidig som Ukrainas løper måtte se Tyskland gli forbi rett før målstreken.

GULLJENTER

VM-gullet gikk til slutt altså til Norges kvartett, Ingrid Landmark Tandrevold, Tiril Eckhoff, Ida Lien og Marte Olsbu Røiseland med 8,8 sekunder ned til Tyskland på sølvplass og Ukraina inn til bronse 9,2 sekunder etter.

Det var 23 nasjoner som deltok i damenes stafett.

* Komplette resutater

VM i skiskyting fortsetter med nye konkurranser gjennom helgen. Se detaljert program, dag for dag med klokkeslett.


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse