VM-SNARVEIER mellom nyhet 2 og 3| VM-RESULTATER: Torsdag: Sprint: Finale: Kvinner- Menn| Prolog: Kvinner- Menn| Onsdag: 5/10 km: Kvinner- Menn| 800 GULLARTIKLER| SKIPLUKKER'N SVARER
Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i herrestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

Vetle Sjåstad Christiansen, Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø og Sturla Holm Lægreid jubler etter å ha gått Norge inn til VM-gull i herrestafetten under verdensmesterskapet i Pokljuka 2021. Foto: Thibaut/NordicFocus.

VM SKISKYTING: NORGES STAFETTGUTTER INN TIL GULL

Lørdag var satt av til stafetter under Pokljuka-VM i skiskyting 2021.

Tips en venn  Skriv ut

Lørdag var satt av til stafetter under Pokljuka-VM i skiskyting 2021. For guttas del betyr dette fire etapper som hver seg er på 7,5 kilometer.

1. ETAPPE - STURLA HOLM LÆGREID

Sturla kom inn til skyting i tet, bommet en gang, på andreskuddet, men traff på første ekstraskudd. Ut fra standplass som nummer tre, kun 2,3 sekunder etter Frankrike i front.

På stående skyting kommer nordmannen, som i dag faktisk fyller 24 år, først inn på matta, bommer på første skudd, men treffer på første ekstraskudd og går først ut fra standplass.

Norge leder nå foran Hviterussland og Ukraina med ni og ti sekunder. Frankrike er nr. 7 (+19 sek.), Sverige nr. 10 (+28) og Tyskland nr. 12 (+31).

Til veksling kommer vår mann etter 18 minutter og 3 sekunder, dette er 22 til 32 sekunder foran fem andre nasjoner anført av Hviterussland og Frankrike. Sverige på 11. plass er 48 sekunder etter og Tyskland er helt hektet av og ligger på 20. plass, 83 sekunder bak Norge. Deres mann, Erik Lesser, har tapt 52 sekunder på siste runden fra standplass til veksling.

--- ---

2. ETAPPE - TARJEI BØ

Tarjei i klar ledelse inn til standplass og skyter rett ned alle fem blinker. Ut fra standplass 24 og 25 sekunder foran trioen Frankrike, Sveits og Italia.

Står lenge før første skudd på stående, bommer på tredje og femte skudd. Treffer på første ekstraskudd og bommer på andre ekstraskudd, før det til slutt blir fullt hus på tredje ekstraskudd. Frankrike sliter også og de havner faktisk ut i strafferunden med en runde. Ut fra standplass som nr. 1 for Norge, 17 og 21 sekunder foran Sveits og Ukraina. Frankrike nr. 7, 40 sekunder etter og Sverige nr. 9 med pluss 46 sekunder.

Til veksling etter to etapper er stillingen i tet nå at Norge leder med 12 og 14 sekunder foran Italia og Ukraina. Anvendt løpstid er så langt 36 minutter og 16 sekunder.

3. ETAPPE - JOHANNES THINGNES BØ

Bom på siste skudd på liggende, men så rett ned på første ekstraskudd. En super start av Johannes og han er åtte sekunder foran Italia ut fra standplass, mens Ukraina ligger 17 sekunder etter. Frankrike på syvende plass, 49 sekunder bak, og for Sverige ble det niende plass, de har 65 sekunder å hente på Norge.

Til stående er Johannes klart i ledelsen inn på matta, treffer på samtlige fem skudd i en jevnt rask serie. Italia sliter og må ut i en strafferunde, mens Ukraina ligger på andreplass ut fra skytingen, 31 sekunder etter Norge og nr. tre er RBU (Russland) med pluss 52 sekunder. Frankrike og Sverige er nr. seks og syv, 72 og 75 sekunder bak.

Ved siste veksling har Norge en anvendt tid på 53:54 og ligger 49 og 59 sekunder foran Ukraina og RBU (Russland). Italia, Frankrike og Sverige er de tre neste lagene, de ligger 75 og 76 sekunder etter det norske lederlaget.

--- ---

4. ETAPPE - VETLE SJÅSTAD CHRISTIANSEN

Vetle startet med perfekt skyting på liggende og plaffet blinkene rett ned og kunne forlate standplass før de neste lagene i det hele tatt var ankommet. Russland/RBU ut fra standplass 54 sekunder etter og Frankrike nå oppe på pallplass med 77 sekunder pluss tid, men der ligger fire lag så godt som samlet, skiller under to sekunder, blant disse lagene er også Sverige. La oss også raskt ta med at Tyskland nå ligger 2 minutter og 21 sekunder bak Norge, de er nå nummer 10.

Det ser veldig lovende ut nå for det norske mannskapet, for å si det mildt, men fem ståendeblinker skal også utmanøvreres før det hele avgjøres.

Den aller siste skytingen startet med tre treff, så to bommer, treff på første ekstraskudd, deretter treff på andre ekstraskudd og alle blinker ned. Vetle skalv og ristet, men kjempet seg gjennom skytingen.

Russland / RBU fikk ned alle fem blinker etter at ett ekstraskudd var brukt. De gikk ut fra standplass 49 sekunder etter, men med Sverige 52 sekunder bak og Ukraina 64 sekunder etter og Frankrike 76 sekunder å hente.

GULLGUTTER

Det hele endte med VM-gull til Norge, vårt lag slo Sverige med 33 sekunder og RBU (Russland) kapret bronsen 50 sekunder etter at vinnerlaget hadde krysset målstreken på 72 minutter og 27 sekunder.

Gullgutta var, som det også fremgår av ovenstående, i nevnt rekkefølge, Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø og Vetle Sjåstad Christiansen.

27 nasjoner var påmeldt til herrestafetten.

* Komplette resutater

VM i skiskyting fortsetter søndag med nye konkurranser. Se detaljert program, dag for dag med klokkeslett.


SNARVEIER

* VM JUNIOR VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM U23 VUOKATTI
Program| Norges Tropp| Smøretips| Startlister| Resultater
--- ---
* VM POKLJUKA - SKISKYTING
Program| TV-tider| Norges Tropp| Medaljeoversikt| Startlister| Resultater
--- ---
* NORGESCUP FØRDE - SENIOR
Program| Smøretips| Startlister| Resultater

* LANGRENN PLUSS (+): Tid for å bli abonnent - Full tilgang på alle de gode sakene

Tips en venn  Skriv ut
Annonse
Annonse


Annonse