Terminlister & Resultater
CHECK COMPETITIONS
Bolshunov om tidenes medaljefangst: – Jeg er ikke noen ski-konge
Alexander Bolshunov tok med seg fem medaljer fra OL i Beijing, derav tre gull. Men betegnelsen «ski-konge» er forbeholdt større utøvere, sier russeren.
Alexander Bolshunov ble kongen av OL 2022 i Beijing. Men selv nekter 25-åringen å kalle seg skikonge. Han er imidlertid godt fornøyd med tre gull, ett sølv og en bronse i årets mesterskap.
– Jeg anser ikke meg selv som stor, for det er mange utøvere som har mange flere medaljer enn meg, sier Alexander Bolshunov på pressekonferansen etter seieren på den avsluttende tremila på lørdag.
Men at 25-åringen var tilfreds med egen innsats under OL i Beijing, er det ingen tvil om.
– Hvilke ord kan beskrive mine tre gull? Jeg kunne si noen ord, men du kan ikke si noe, for så snart du sier noe, blir det spunnet nyheter rundt det, sier Bolshunov og ler.
– Men det er stort. Det ville vært moro å vinne fire gull, men jeg er veldig takknemlig for at jeg greide å ta tre og to medaljer til også. Det var helt utrolig, sier han.
Gullsko på pressekonferansen
Bolshunov kom til pressekonferansen etter tremila med gullsko på.
– Jeg så disse skoene etter at jeg hadde vunnet gull på det første rennet i OL. Da tenkte jeg at det ville være kult å gå i dem, sier han, og forteller at han nå har to par:
– Jeg hadde ett par (etter den første seieren), men da jeg vant det tredje gullet, kom de med et par til meg. Det kler meg, sier Bolshunov.
Alexander Bolshunov har gått ni OL-øvelser så langt i karrieren, og tatt med seg medalje fra samtlige. I tillegg til tre gull (30km skiathlon, stafett og 50km-som-ble-30km-fristil), ett sølv (15km klassisk) og en bronse (lagsprint) fra OL i Beijing, tok han tre sølv og en bronse under OL 2018 i PyeongChang.
Saken fortsetter under

Bare medaljer som gjelder
Bolshunov vant femmila som ble en tremil etter en maktoppvisning på innspurten. Da han rykket i den siste bakken, kunne ingen svare. Bolshunov tok dermed gullet foran landslagskollega Ivan Yakimushkin, mens Simen Hegstad Krüger tok bronse.
De russiske herrene var i det hele tatt godt representert i toppen på den siste langrennsøvelsen i årets OL, med fire løpere blant de seks beste. Men det er medalje som gjelder i mesterskap, og de to som havnet utenfor pallen ga tydelig uttrykk for at de var misfornøyde.
Maltsev måtte klare seg med den sure fjerdeplassen. Og 28-åringen var like sur som plasseringen. Han gikk rett forbi alle journalistene i intervjusonen.
– Jeg hadde forberedt meg til en femmil, men innstilte meg etter hvert på en tremil med de værforholdene vi hadde. Jeg hadde kontroll på alt, ga mitt beste, men visste at det ikke ville bli avgjort før på målstreken. Men fjerdeplassen er det sureste. Jeg skal jobbe videre, og jeg gir ikke opp, sier han til Championat etter løpet.
Heller ikke Spitsov var tilfreds med egen innsats på den avsluttende distansen, og forteller om en dag der lite falt på plass.
– Jeg hadde håpet å avslutte OL bedre enn dette. Men dessverre ble dette mye av det samme som i Korea i 2018. Jeg var i god form, musklene fungerte som de skulle og jeg var sikker på at jeg skulle ha en sjanse til å kjempe i dag, sier Spitsov, og fortsetter:
– Skiene mine fungerte ikke på dette føret. Nå håper jeg at jeg kan legge dette rennet bak meg. Foreløpig sitter jeg med flere negative følelser enn positive.
Saken fortsetter under

– Klæbo kom med ultimatum
følge Jurij Borodavko, som er trener for en av de russiske landslagsgruppene og har ansvaret for blant annet Bolshunov, var det den norske delegasjonen som pushet for å korte ned distansen fra 50 til 30 kilometer. Slik beskriver Borodavko prosessen og avgjørelsen.
– Den norske delegasjonen Klæbo kom med et ultimatum og sa at dersom det skulle gås 50 kilometer i disse forholdene, så ville ikke han gå. Han var en av favorittene, og de (norske) greide å få igjennom en forkortet distanse. Det var ikke noen fordel for våre løpere. Så at vi da tok første, andre og fjerdeplass er meget sterkt, sier Borodavko til Championat.
FAKTA: OL 2022 BEIJING
Når: 4. til 20. februar, 2022
Hvor: Beijing, Kina
Skiskyting, langrenn og nordiske grener arrangeres på Zhangjiakou-arenaen, på pluss/minus 1650 meter over havet
Dette er OL-løypene i Beijing
Hva skjer når:
Den komplette guiden til OL 2022
Program OL, dag for dag – alle grener
Langrenn
Skiskyting
Hvordan går det i OL:
Medaljeoversikt OL i Beijing
Resultater OL i Beijing, alle langrennsøvelser
Hvem stiller i OL:
Norges langrenns- og skiskyttertropp til OL i Beijing
Alle OL-troppene i langrenn