Svenskene hardt ut mot Norge
Det norske herrelandslaget var enstemmige etter fellesstarten i Toblach på søndag: Svenskene er de som skaper mest kaos av alle, og spesielt William Poromaa.
– William er den som skaper mest trøbbel av alle i hele feltet. Det er typisk at han ender opp i det. Han har 20–30 sånne situasjoner i løpet av et renn, sier Martin Løwstrøm Nyenget til VG etter 15-kilomteren i Tour de Ski.
Heller ikke Johannes Høsflot Klæbo, Jan Thomas Jenssen, Simen Hegstad Krüger eller Harald Østberg Amundsen er imponerte over svenskens oppførsel i feltet.
– Jeg skal si deg at er det noen som byr opp til drit, er det Poromaa og Edvin Anger, sa Amundsen, som ble slått av nettopp Poromaa på søndagens etappe.
Se også:
År etter år med uflaks: Tour-skrellen i Toblach har hatt en lang vei til toppen
I forkant av tirsdagens 20-kilometer slår svenskene tilbake.
– De begynner nok å bli litt redde for William nå som han begynner å finne formen? Jeg tenker at det absolutt kan være tilfellet, sier Sveriges landslagssjef Anders Byström i podcasten Vallaboden.
– De møtte jo hverandre under middagen på vårt hotell etter løpet. Og da gikk begge parter litt «opp etter veggene», sier han.
Byström legger også litt av skylda rennformatet.
– Problemet er den brysomme startordningen. Når mange av de beste distanseløperne måtte starte lengst bak i feltet, så blir det masete. Det pleier jo å være litt kaos på fellesstarter også vanligvis, men nå ble det ekstremt, sier han.
Tirsdag er det klart for tredje etappe i Tour de Ski: 20 kilometer fristil med individuell start. Det burde skape mindre kaos for svenskene. Herrene starter klokka 11:30, mens damene går sin 20-kilometer klokka 14.45.
FAKTA Tour de Ski 2025
- Tour de Ski arrangeres fra 28. desember, 2024, til søndag 5. januar, 2025
- Det er 19. gang Tour de Ski arrangeres.
- Årets utgave består av sju etapper fordelt på ni dager, der alle etappene kjøres i Italia. Touren starter med skøytesprint i Toblach i Italia 28. desember og avslutter med monsterbakken i Val di Fiemme i Italia 5. januar. Det er første gang at touren arrangeres utelukkende i ett land.
- FIS har i år innført en helt ny klatrekonkurranse, endringer i sprintkonkurransen og nye regler for tidsfrister på de ulike etappene. Les mer om endringene HER
- Vinnerne får 300 verdenscuppoeng for sammenlagtseier, samt 50 poeng for hver etappeseier og 15 poeng for bestetid i prologene, altså totalt maksimum 680 verdenscuppoeng dersom en vinner alle etappene.
- Alle tidligere vinnere, fra 2007 til 2024
- Alt om «monsterbakken» Alpe Cermis