To sterke forsterkninger i Team Aker Dæhlie før Marcialonga
Verken Mikael Gunnulfsen eller Mattis Stenshagen blir å se i norges tropp til verdenscupen i Les Rousses førstkommende helg. Nå velger de to allroundløperne å delta i Marcialonga for Team Aker Dæhlie.
Begge var med i helgens NM på Vind. Der endte Stenshagen på en sjetteplass under 15 kilometer i fristil, mens Gunnulfsen ble nummer 28.
Mattis Stenshagen hadde friplass under verdenscupen før jul, siden han vant Skandinavisk Cup forrige sesong. Der ble hans beste resultat en syvendeplass, under jakstarten i Ruka. Etter jul er hans beste resultat en sjetteplass fra Skandinavisk Cup i Østersund på 30 kilometer klassisk fellesstart.
26-åringen fra Follebu er heller ikke helt uerfaren i langløpssirkuset. Han gikk to renn i Ski Classics forrige sesong. Da ble han nummer 19 i La Venosta og 18. beste mann i La Diagonela.

Mikael Gunnulfsen har vist god form, særlig i de rennene i klassisk stil denne sesongen. Han ble nummer åtte under 10 kilometeren i verdenscupen på Beitostølen før jul. Samme helg var han på det norske vinnerlaget under stafetten. Etter jul klatret han også opp på pallen under Skandinavisk Cup i Østersund, da han ble nummer tre under 30 kilometer i klassisk stil.
Gunnulfsen gikk også flere langløp forrige sesong. Der var han på pallen to ganger, under La Diagonela og Reistadløpet. Tilbake til 2019 vant han Reistadløpet.
Ingen av de to norske løperne har gått Marcialonga tidligere.
Lagkameraten er spent
Lagkamerat i Team Aker Dæhlie, Stian Hoelgaard er spent på å få med seg de to allroundløperne.
– Begge har en enorm kapasitet, og jeg tror det blir en fordel for oss å ha et stort og sterkt lag på start. Det er selvfølgelig en fordel å være spesialtrent for de lange distansene, men begge har tidligere vist at de er sterke også i langløp, sier Hoelgaard til Langrenn.com.
– Jeg tror det betyr mye for Team Aker Dæhlie å få med så sterke utøvere. Da er i flere som kan bidra foran i feltet, og om det er nødvendig så kan vi sende noen i et brudd. Vi får mer å spille på. Det tror jeg bare er positivt.
Det ble en god helt for Team Aker Dæhlie forrige helg i La Diagonela. Da ble Hoelgaard nummer tre, mens lagkamerat, Max Novak ble nummer to. Astrid Øyre Slind tok også seieren i kvinneklassen.

Marcialonga er syvende arrangementet i Ski Classics denne sesongen. Rennet går søndag 29. januar fra 08:00.
Les også: Slik har Marcialonga revolusjonert langrenn
FAKTA Marcialonga
I 2023 arrangeres Marcialonga for 50. gang. Det 70 kilometer lange skirennet er det første av de fire «Grand Classics» arrangementene i langløpsserien Ski Classics.
Marcialonga ble arrangert første gang i 1971, og det er bare tre ganger rennet ikke har blitt gjennomført: 1975, 1989 og 1990. Samtlige av disse gangen var det snømangel som stoppet rennet.
Derfor har rennarrangøren investert i bransjens mest avanserte snøproduksjonsutstyr, og har lagt inn en økonomisk buffer for å ta høyde for de skyhøye strømprisene. I høst gikk rennlederen ut og garanterte at den 70 kilometer lange klassikeren vil bli snølagt og gjennomført uansett naturlig snøfall.
Les også: Marcialonga frykter tidenes dyreste skirenn: – Vi har ingen plan B
FAKTA: MARCIALONGA – Ski Classics Pro Tour – Event 7 Dato: 29.januar, 2023 Distanse: 70km, klassisk Sted: Trentino, Italia Start: Kvinner klokka 8:05 CET / Menn klokka 8:00 CET Antall SC spurtpriser: 2 Spurtpris 1: Canazei Spurtpris 2: Predazzo Antall SC klatringer: 1 Klatring: Cavalese Les også: Marcialonga lanserer vesentlige endringer Alt av detaljer og informasjon om Marcialonga finner du på skiclassics.com.
Som medlem på Langrenn.com har du alltid full tilgang til alt innhold på nettsiden, og du kan du se alle Ski Classics arrangementene direkte akkurat når og hvor det passer deg via strømmetjenesten SC Play, kommentert på engelsk av langløpsmiljøets egne ekspert og eksklusive gjester.
I tillegg til langrenn.com, har du som medlem også full tilgang til alt av innhold på vår svenske vintersportportal langd.se, vår finske nyhetsside maastohiihto.com, og vår nylig lanserte internasjonale langrenns- og langløpsportal ProXCskiing.com, samt YouTube-kanalen «SC The Ski Community» der du finner eksklusivt innhold som aktuelle intervjuer, nyheter, reportasjer og et unikt arkiv med historiske perler og store øyeblikk. Er du ikke medlem ennå? Registrer deg HER.
—
Dette er Ski Classics 2022/23
Ski Classics Pro Tour Season XIV starter formelt med to renn i Bad Gastein i Østerrike en måned senere, helga 10. til 11. desember. Den 14. sesongen består passende nok av 14 langløp.
Les også:
Alle langløpslagene og overganger 2022/23, team for teamSki Classics har lansert rekordmange Pro Tour team
FAKTA: Slik blir Ski Classics Season XIV
10. desember: Bad Gastein Pro Tour TT, 15km lagtempo, Bad Gastein/Østerrike
11. desember: Bad Gastein Criterium, 35km, Bad Gastein/Østerrike
17. desember: La Venosta Criterium, 40km, Val Venosta/Italia
14. januar: Pustertaler Ski Marathon, 62km, Sexten/Italia
15. januar: Prato Piazza Mountain Challenge, 30km, Niederdorf/Italia
21. januar: Engadin La Diagonela, 55km, Engadin, Sveits
29. januar: Marcialonga, 70km, Trentino/Italia
12. februar: Jierska 50, 50km, Bedrichov/Tsjekkia
18. februar: Grönklitt Criterium, 50km, Orsa Grönklitt/Sverige
19. februar: Grönklitt ITT, 15km individuell tempo, Orsa Grönklitt/Sverige
5. mars: Vasaloppet, 90km, Sälen-Mora/Sverige
22. mars: Birkebeinerrennet, 54km, Rena-Lillehammer/Norge
1. april: Reistadløpet, 50km, Setermoen-Bardufoss/Norge
2. april: Summit 2 Senja, 65km, Bardufoss-Finnsnes/Norge
Alt om Ski Classics https://www.skiclassics.com