Juniorkometen fra Bækkelaget fortsetter å sette standarden i VM-uttaket på Lillehammer: har vunnet to renn på to dager og fem av seks uttaksrenn. Resultater.

Milla Grosberghaugen Andreassen fortsetter å herje med konkurrentene under Norgescupåpningen på Lillehammer.

Milla Grosberghaugen Andreassen herjer med konkurrentene: var klart raskest av samtlige juniordamer uansett aldersklasse på lørdagens 10km fristil i Norgescupen og VM-uttaket på Lillehammer.

Se fakta og detaljer for Norgescupen og VM-uttaket på Lillehammer nederst i saken

17-åringen fra Bækkelaget forteller imidlertid at det ikke var noen lettvint seier.

– Det var tunge, løse og krevende forhold, og jeg måtte jobbe hele løpet. Det var et spennende løp og veldig tett, spesielt mellom meg og Tuva (Brusveen-Jensen). Men jeg var heldig og fikk gode sekunderinger hele veien mot henne, sier Grosberghaugen Andreassen til Langrenn.com etter seieren.

Lørdagens renn var det andre av tre renn i den første runden av Norgescup junior 2023. Rennhelga på Lillehammer er også den andre av to uttaksrunder for Junior-VM 2023.

I går vant Grosberghaugen Andreassen sprinten på Lillehammer i ekstremt krevende forhold. Hun har nå vunnet fem av totalt seks uttaksrenn for junior-VM 2023.

Grosberghaugen Andreassen har nå vunnet fem av totalt seks uttaksrenn for junior-VM 2023.

I morgen er det klart for 15km klassisk fellesstart for både kvinner og menn.

Topp 3 kvinner junior 19/20 år, 10km fristil
1. Milla Grosberghaugen Andreassen, Bækkelaget SK, 27:07.1
2. Tuva Anine Brusveen-Jensen, LYN Ski, 27:19.6
3. Oline Vestad, Vågå IL, 28:06.5

Milla Grosberghaugen Andreassen fra Bækkelaget SK vant fredagens sprint i klassen K19/20.

Topp 3 kvinner junior 18 år, 5km fristil
1. Malin Hoelsveen, Raufoss IL, 14:13.3
2. Petronella Haram, Strindheim IL, 14:14.4
3. Ellinor Marie Ness, TUIL Ski Tromsdalen, 14:38.4

Malin Hoelsveen fra Raufoss IL Langrenn vant også fredagens sprint i klassen K18 år.

Topp 3 kvinner junior 17 år, 5km fristil
1. Tuva Thorstensen Adolfsen, Kjelsås IL, 14:25.3
2. Astrid Elida Vaeng Bernhardsen, Tromsø SK, 14:26.9
2. Kamilla Aasebø, Kjelsås IL, 14:26.9

Astrid Elida Vaeng Bernhardsen fra Tromsø SK Langrenn vant fredagens sprint i klassen K17 år.

Fullstendige resultater alle klasser

Tidligere i dag gikk gutta sin 10km fristil. Slik gikk det

Norgescupen og VM-uttaket på Lillehammer startet med klassisk sprint på fredag. Her er resultater for juniorherreneog juniordamene.

VM-uttak
Norgescuprennene på Lillehammer fungerer også som den andre av to VM-mønstringer denne sesongen. Den første mønstringshelga gikk på Bardufoss helga 16. til 18. desember.

Junior-VM 2023 arrangeres i Whistler i Canada fra 28. januar til 4. februar.

Norge kan stille med opptil fire løpere til hver øvelse. Det blir tatt ut minst seks løpere av hvert kjønn til mesterskapet.

Skiforbundet prioriterer løpere i klassen 19/20 år, men kan vurdere utøvere i 18-årsklassen. Utøvere som presterer både i sprint og distanse vil også ha en fordel i uttaksvurderingene.

Det endelige uttaket gjøres etter VM-mønstringshelga på Lillehammer, og offentliggjøres 11. januar.

Alt av detaljer, startlister og resultater finner du i vår søkbare seksjon for terminlister og resultater

FAKTA: Norgescup Junior 2023
Hvem: menn og kvinner junior
Hva: 1. runde av junior-Norgescupen 2023, VM-mønstring junior
Hvor: Lillehammer
Når: 6. til 8. januar
I potten: Norgescuppoeng, samt at rennene på Lillehammer fungerer som det andre VM-uttaket for Junior-VM 2023. Mesterskapet arrangeres i Whistler i Canada fra 28. januar til 4. februar. Ytterligere detaljer om uttakskriterier og kvoter finnes i Skiforbundets sesonginformasjoner.