Ragde Charge sikrer seg allround-talent
Oskar Opstad Vike var en av over 100 satsende unge langrennsløpere som var tatt ut til talentsamlingen Camp Ragde Charge forrige uke. Denne uka skrev 18-åringen en 3-årskontrakt med brødrene Auklands langløpslag Team Ragde Charge.
Hovedfokus på tradisjonelt langrenn
Både Opstad Vike og teamledelsen i Ragde Charge er klare på at det er tradisjonelt allround-langrenn og verdenscupen som er hovedfokus i overskuelig framtid.
Men samtidig er 18-åringen nysgjerrig på og åpen for å gå langløp når det passer med andre renn, og tror det vil bidra til at han kan ta nye steg i satsingen på tradisjonelt allround langrenn.
Opstad Vike vil fortsette satsingen på tradisjonelt langrenn, men vil gå langløp når tid og sted passer.
– Det er gøy å se at flere av beste løperne fra tradisjonelt langrenn har fått et løft etter at de har begynt å legge inn langløp og langløpstrening som en del av miksen. Et godt eksempel på det er Martin Løwstrøm Nyenget som gikk flere Ski Classics-renn og senere vant femmila i Kollen, sier Opstad Vike.
Ekstreme ferdigheter
Teamledelsen i Ragde Charge ser et stort talent i Opstad Vike, og ønsker å legge til rette for at han skal få utvikle sine egenskaper.
– For oss er det viktig å tenke fremtid, og Oskar besitter ekstremferdigheter når det kommer til staking. Han er lynrask, utholdende og god i fellesstarter. Han vil være med oss på samlinger og aktiviteter i regi Team Ragde Charge og få tilgang på unik kompetanse. Vi ønsker å hjelpe Oskar i sin utvikling til å bli en god seniorløper, sier Jørgen Aukland.
– Vi er veldig fornøyde med å få til en langsiktig avtale med Oskar, så får tiden vise om han blir den nye Andreas Nygaard, sier Aukland.
Langrennssporten i utvikling
Økende interesse for langløp er en stigende trend blant allroundløpere helt opp på verdenscupnivå.
Stadig flere av dem er nysgjerrige på langløp, imponert over nivået på de beste og bevisst bruker langløp for å få konkurransetrening, variasjon og progresjon i sin verdenscupsatsing.
Denne trenden bidrar til at det nå er stadig mer overlapping mellom de to grenene, og at stadig flere ønsker å kombinere begge. Det er det også flere som har gjort. Martin Løwstrøm Nyenget og Didrik Tønseth, som begge er på det norske elitelandslaget, er to eksempler.
Det opplever ikke minst teamlederne i Ski Classics-lagene, som rapporterer at det generelt skilles mindre mellom langløp og tradisjonelt langrenn på toppnivå, særlig blant yngre løpere.
Les også: Derfor skyter interessen for langløp i været