Kasper Stadaas gjennomfører en kamikaze-økt hver uke

av Marthe Katrine Myhre • 10.09.2022
Kasper Stadaas fikk sitt definitive gjennombrudd som langløperne i det 55 kilometer lange Engadin La Diagonela forrige sesong, da han gikk seirene ut av en skikkelig fight mot Stian Hoelgaard, Mikael Gunnulfsen og Andreas Nygaard.
Kasper Stadaas fikk sitt definitive gjennombrudd som langløperne i det 55 kilometer lange Engadin La Diagonela forrige sesong, da han gikk seirene ut av en skikkelig fight mot Stian Hoelgaard, Mikael Gunnulfsen og Andreas Nygaard.

Stadaas konverterte til langløp før sesongen 2021/2022. Da kom meldingen ut om at han og Joan Hoel hadde signert Team Ragde Charge.

28-åringen representerer Idrettslaget Heming og Team Ragde Charge. Han har vært på rekruttlandslaget og Team Veidekke og hevdet seg meget bra i allround langrenn. Han står med en 5.plass i verdenscupsprinten i Drammen i 2018.

Forrige sesong vant han som nevnt La Diagonela og Årefjällsloppet, og ble nummer to i Marcialonga.

En vår preget av korona

– Jeg kom veldig sent i gang med ordentlig trening i vår med ettervirkninger av korona i mai. Men juli og august har vært gode treningsmåneder, så nå ser det lysere ut, innleder Kasper Stadaas.

– Fokuset har vært å bygge så bra grunnlag som mulig for høsten og vinteren. Må nok også innrømme at jeg har hatt mer fokus på motbakkestaking denne sommeren enn tidligere. Dette er rett og slett for å bli sterkere og få et litt større repertoar å spille på.

– Målet mitt er alltid å føle mestringsfølelse og oppnå utvikling. Jeg har mål og ambisjoner om å bygge videre på det jeg gjorde i fjor og fortsette å utvikle meg som langløper. Vasaloppet lurer seg også ofte inn i tankene når jeg trener. Prestisjen med å vinne akkurat det rennet skaper en ekstra dimensjon i treningshverdagen, sier Stadaas.

Høy mengde hver uke

Team Ragde Charge-løperen innrømmer at det blir ekstremt mye staking gjennom en vanlig treningsuke. Han har i tillegg gått litt vekk fra typisk norsk langrennstrening med 4×4-intervaller og 3 timers turer i myra. Nå trener han på herding av armer og hode, samt å ha punch i «pipestilkene» når det drar seg mot spurten.

En vanlig treningsuke er stort sett 20-25 timer med trening, en del styrke og 2-3 intervalløkter. I tillegg kjører han en gang i uka noe han kaller Kamikaze-økta, der målet er at den skal gi uttelling til vinteren.

– Jeg har vært en god del på hytta i sommer. Der er det veldig fine forhold for både trening og rekreasjon som jeg tror holder oppe motivasjon og kvaliteten på treninga, sier Stadaas.

– I tillegg stakk jeg noen dager til Chamonix for å løpe litt i fjellet og oppleve et sted man har hørt så mye om når det kommer til løpekultur, natur og skikjøring på vinterstid. Helt rått sted og et skikkelig eldorado for en som er glad i trening i kule naturomgivelser.

Etter gjennombruddet i fjorårets debutsesong som langløper har det vært mange positive tilbakemeldinger fra venner og konkurrenter. Dette er noe Stadaas synes er veldig hyggelig og litt overveldende at så mange er så positive og engasjerte på hans vegne.

https://www.langrenn.com/langlop/kasper-stadaas-tok-sin-forste-langlopsseier-i-la-diagonela/

– Akkurat det er veldig kult og ikke minst motiverende. Konkurransen er skyhøy så jeg forventer samme som alltid, at man være på sitt beste om man skal kunne være med å kjempe om de gjeveste plasseringene.

Sponsorer med på samling

– Det er god stemning i laget. Vi har akkurat vært på en samling nå der vi først var i Lyngdal som bød på nydelig vær og gode treningsforhold. Lokalguiding fra Thele-toget gjorde at vi fant bratte bakker og fint terreng for rulleski og løp. Så dro vi til Gjendesheim der vi fikk syklet, løp og staket godt fra oss i fjellheimen med det jeg er ganske sikker på er Norges sprekeste sponsorgjeng, smiler Kasper Stadaas.

Langløperne bruker fortsatt Sverre Huber Kaas i den daglige treninga. Han har fulgt Kasper siden han var 14 år og kjenner 28-åringen uhyre godt. I tillegg sparrer han mye med Anders, Jørgen og Magnar i teamet.

– Det ligger vanvittig mye kunnskap og erfaring i Team Ragde Carge, så for min del lærer jeg utrolig mye fra samling til samling bare ved å være med gutta og jentene på laget.

– Frem til sesongstart blir det en samling i Lavaze på oss. Deretter flykter vi fra den norske høsten til Mallorca og en pre-camp i Livigno før de første skirennene i juleperioden i Ski Classics. Kanskje jeg slenger meg med på Beitoåpningen, men det må jeg bare se an litt. Museumsklassisk med bremsevoks, sprint og skøyting driver jeg ikke med lenger, så det blir bare om jeg har tid og lyst, avrunder Kasper Stadaas.

Show sharing buttons

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Mest lest

FlerE artikler

  • Ny norskutviklet app: – Bedre enn Strava

    Et norskutviklet analyseverktøy som gir utøvere en helt ny måte å finjustere prestasjonene sine på er blitt en snakkis i skimiljøet.
    av Ingeborg Scheve
    24.01.2025
  • Tarjei Bø legger opp på direkten

    av Ingeborg Scheve
    24.01.2025
  • Går på stjernesmell i sprinten, mister verdenscupledelsen

    av Ingeborg Scheve
    24.01.2025
  • Skitopp langer ut mot forbundet: – Er helt ute og kjører

    av Ingeborg Scheve
    24.01.2025
  • Søndagens Marcialonga er sesongens første Grand Classics

    av langrenn.com
    24.01.2025