Emil Iversen i dialog med Team Aker Dæhlie
Emil Iversen vrakes fra landslaget, men 31-åringen satser videre mot VM på hjemmebane i 2025. Nå er han i dialog med Team Aker Dæhlie.
Etter to svake sesonger er Emil Iversen vraket fra elitelandslaget. Det er klart Iversen mener selv at han ikke fortjener en plass på landslaget.
Iversen står med en andreplass fra mixed stafetten på Beitostølen i desember og tre topp-10 plasseringer som beste resultat fra verdenscupen denne sesongen. Han ble ikke tatt ut til VM i Planica, men fikk likevel stille på femmila i mesterskapet som tittelforsvarer på øvelsen fra VM 2021.
31-åringen er imidlertid ikke ferdig som eliteløper i langrenn. Han vil nå satse på egenhånd, på utsiden av landslaget, med VM 2025 på hjemmebane i Granåsen som det overordnede målet.
Ikke avgjort
– Det er mye som ikke er bestemt. Det kommer nok noen nyheter, men jeg må finne ut hva som er den beste sjansen for at jeg kan slå tilbake med et brak i Granåsen om to år, sier Iversen til NRK.
For å innfri den målsettingen leter han nå etter alternative opplegg.
– Jeg trenger et løp som er mer skreddersydd for Emil og den gjørma jeg står i nå. Jeg trenger tid og ro, og det ser jeg veldig lyst på. Jeg hadde noen fine år på landslaget, og de skal ha mye av æren for at jeg har blitt så god. Nå føles det riktig å ikke være der, sier Iversen.
Saken fortsetter under

I dialog med Team Aker Dæhlie
Nå er Iversen i dialog med Team Aker Dæhlie. Det bekrefter daglig leder i det private teamet Knut Nystad overfor Langrenn.com.
– Emil er absolutt den typen utøver vi leter etter, og vi er i dialog, sier Nystad.
Les også:
Team Aker Dæhlie om den eventyrlige oppstartsesongen
Skiforbundets tidligere hovedsponsorer satser på privatlag: Team Aker Dæhlie
Vil løfte Iversen tilbake
Nystad håper det private satsingstilbudet som ble lansert i juni i fjor kan bidra til å løfte Iversen tilbake blant de aller beste.
– Vi har kompetanse til å jobbe med utøvere som sliter, enten det er utøvere som ikke har nådd sitt potensial ennå, eller utøvere som har vist sitt potensial men så har gått på en smell og trenger hjelp til å komme tilbake til det nivået de har hatt, sier han til Langrenn.com.
I den sammenheng trekker Nystad fram at en av lagets trenere, tidligere hovedtrener for det norske herrelandslaget i langrenn Trond Nystad, jobbet tett med Didrik Tønseth i den tida han var vraket fra landslaget. Tønseth kom som kjent tilbake på landslaget i forkant av VM-sesongen 2022/23.
Les også: Tønseth om grepene han tok og veien til VM 2023
Saken fortsetter under

Det er Skiforbundets tidligere hovedsponsorer Bjørn Dæhlie og Kjell Inge Røkke som står bak det private satsingstilbudet som ble lansert i juni i fjor.
Bare i løpet av den første vinteren har lagets 37 utøvere levert en merittliste verdig et landslag: to medaljer fra ski-VM, to medaljer fra para-VM, en medalje i junior-og U23-VM. De tok også sammenlagtseieren i U23-verdenscupen i langrenn 2022/23 for kvinner, rulleskiverdenscupen for menn 2022 og Norgescupen distanse for menn, flere pallplasser og en rekke topp-10 plasseringer i verdenscupen, NM-gull og flere seiere i Ski Classics og andre profilerte skirenn.
Landslagssjef Espen Bjervig i Skiforbundet vil imidlertid verken avkrefte eller bekrefte at Iversen er vraket.
– Nå har vi sittet i to dager og vi jobber fortsatt med laguttak. Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte noen ting. Dette har han (Iversen) uttalt på et grunnlag som ikke har kommet fra Norges Skiforbund. Utover det kan jeg ikke kommentere noe nå, sier Bjervig til NRK.
—
FAKTA: Team Aker Dæhlie
Hvem: Det er Kjell Inge Røkke i Aker og Bjørn Dæhlie som står bak det nye tilbudet for satsende langrennsløpere
Hva: Team Aker Dæhlie og satsingen BEYOND ble etablert i juni 2022. Laget har som ambisjon å bidra til å videreutvikle langrennssporten, med et felles lag for utøvere fra alle grenene innen langrenn. På den måten ønsker Team Aker Dæhlie å trekke det beste fra både langløp og tradisjonelt langrenn så vel som paralangrenn, og gi de ulike grenene innen langrenn større mulighet til å samarbeide mot felles ambisjoner.
Hvor: Basert i Norge, men med internasjonalt tilsnitt
Hvordan: For sesongen 2022/23 har Team Aker Dæhlie bestått av totalt 37 utøvere, fordelt på fem grupperinger
- Langløp: 9 utøvere inkludert 2 parautøvere
- Allround: 10 utøvere
- Allround internasjonalt: GB Snowsport (Storbritannia) 7 utøvere inkludert 2 parautøvere, og en kvinnelig utøver fra Latvia (Patricija Eiduka, som vant U23-verdenscupen)
- Allround para i samarbeid med Beitostølen Helsesportsenter: 4 parautøvere
- Talentsatsingen Next Gen: 7 utøvere inkludert 3 parautøvere
Budsjett: Budsjettet for laget Team Aker Dæhlie og satsingen BEYOND var på 15 millioner kroner for det første året.